Csak egy kulcs van hozzá. Féljek?

2016.11.18. 10:52

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Használtautó-kereskedőnél kinézett külföldről behozott autóhoz csak 1 db kulcsot adnának. Mi lehet ennek az oka? Szabad-e ilyen kocsit venni? Ha igen, mik az esetleges teendők (átkódolás, zárcsere)?

Köszönöm!

Kedves Kérdező!

A vásárlók ilyenkor általában egyből katasztrófát vizionálnak, hogy a kereskedő majd a második kulccsal fogja ellopni a kocsit, és ismét eladja valaki másnak egy másik alvázszámmal. Nem írja, hogy milyen értékű az autó, de ezzel csak nagy értékű autóknál szoktak kísérletezni, és csak nagyon elenyésző arányban. A legvalószínűbb ok, hogy a kinti tulaj elhagyta, előfordul bárkivel. Én is vettem már ilyen autót kint, ráadásul nem is olcsót, és most is van nálam egykulcsos autó. Szabad ilyen kocsit venni. Csináltat egy másik kulcsot, hogy ha esetleg ön is elhagyja, mert az is megeshet, akkor legyen tartalék. Ha akar cascót kötni a kocsira, akkor kell a két gyári kulcs.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.