Mondeo ST-t szabad?

2017.01.01. 13:05

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző,

Egészen egyszerű a címben szereplő kérdésem Önhöz, számomra természetesen mégsem olyan kézenfekvő a dolog.

Tehát, akarjak én ST220 3.0 V6 Mondeót magamnak?

Mert hát fordos család vagyunk. Nem megrögzöttek, de bírjuk a márkát, mert bevált. Van itt minden, Escort, Focus és dízel Mondeo is. Csak ne rohadna az első kettő. Az utóbbi még csitri, épp ezért ő most megy alvázvédeni.

Én viszont váltanék a középsőről. Az 1,6-os Focus motor strapabíró, meg aranyos is, azaz, ha akarom azért megyeget, de nem egy erőgép.

Szóval szeretnék erősebb autót, viszont rühelleném, ha sokat kellene költeni a technikai problémákra. A benzinfogyasztás nem zavarna, hiszen én akartam erőset.

Van is egy kiszemelt 2002-es áldozat, amely meglepő módon nem rohad, remek állapotnak örvend, legalábbis úgy tűnik. De vajon benne van a kis ördög? Féljek a közös jövőtől? Fájni fog ha ilyen típust veszek? Legyen inkább egy sima szívó kétezres Focus/Mondeo?

Az évjáratra nem vagyok háklis. Ha jó az autó, akkor nem érdekel.

Mit gondol, jogosan félek, vagy badarság és vegyek egy nagy dögöt, aztán hajtsam?

Köszönöm a segítséget!

Üdv.

Cétéerell

Kedves Cétéerell!

Ha van egy olyan Mondeo, ami a 2002-es évjárat ellenére nem rohad, azt meg kell venni, és azonnal csinálni rá egy alváz és üregvédelmet, hogy ez így is maradjon. Nekem személyes tapasztalatom nincs az ST220-as Mondeóval, mert alig van belőlük, de ismerősömnek volt, és igazából nem volt baja, csak a kötelezőket cserélte.

2002-ford-mondeo-st-220-4 1024x0w

A kuplungja állítólag 100-150 ezer kilométert bír használattól függően. A fogyasztása 10 litertől fog indulni, csak autópályán lehet nyugodt vezetéssel kicsit alá vinni, de városban nem lehetetlen vele tizenöt litert megetetni.

Üdv:

Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.