Merjem az Alfát vagy legyen Civic?

2017.02.06. 13:41

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Jelenlegi egyterű dízel autómat le fogom cserélni a közeljövőben. Úgy hozta a sors, hogy főleg a fővárosban közlekedek, így egy kisebb méretű benzines autóra van szükségem. Nem akarok a legésszerűbben gondolkozni, és venni egy megbízható tucatautót. Két autó jöhet szóba:

1. ALFA ROMEO 147 1.6 TS facelift utáni verzió

2. Honda Civic 1.4, 1.6 Sport 3 ajtós kivitel facelift utáni verzió

Minden szempontból jobban bejön az ALFA. Külső-belső jobban tetszik.Ugyan azért a pénzért újabbat, kevesebb km-rel meg lehet venni. A kérdésem az lenne, hogy mire kell figyelni, melyik rozsdásodik kevésbe? Típushibák ha vannak, könnyen orvosolhatók? Szétperegnek ezek az ALFÁk, vagy lehet elfogadhatót találni? Motorokat nézve Hondából érdemes az 1.6-ra vadászni?

1,5 milliót szánok rá. Ebbe benne van az autó ára,a szervizelés, átírási költség.

Üdv.:

Gergely

Kedves Gergely!


Én nem vennék Alfát az biztos, pláne, ha egy Honda van a mérleg másik serpenyőjében, de szerintem a szerkesztőségben is mindenki ugyanígy nyilatkozna. Rozsda szempontjából körülbelül ugyanúgy állnak, sok rozsdamenteset találni, de előfordulnak korrodáltabb darabok.

image gallery

A Civic hátsó ívét érdemes alaposabban szemügyre venni. A Hondánál érdemesebb a nagyobb motort venni. Ennél a Civic-nél előfordulhatnak váltó csapágy problémák, bele lehet merülni, de egyszerűbb venni egy bontott váltót. Egyébként meg csak a kötelezőket kell cserélni.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.