206 CC-t szabad?

2017.02.14. 10:58

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdvözlöm!

Autócserén gondolkodunk barátnőmnek, jelenleg egy C Corsa 1,7 dti van neki, de nagyon tetszik neki/nekem is a kis 206cc, fílingre mindenképp. Ennek a típushibái érdekelnének magának a CC-kivitelnek ha van, illetve ezen belül az 1.6 Hdi szörnyűségei is ha van.

Nagyon keveset hirdetnek ebből a típusból diesel-t, de az mind 1.6 os, ami lehet hogy azért van mert bajos? Vagy ezzel a motorral adták el a legtöbbet?

Van e olyan évjárat, modell, motor ami messze kerülendő vagy amit érdemes jobban preferálni? Esetleg valakinek egy igazolható-előéletű normális állapotú eladó ebből? Netán Corsa beszámítással? Tudom nem német, meg a nagy francia előítélet sokaknál bejátszik, de esetünkben van 2 db 1.5 híres dci normálisan szervizelve (10e. km) karbantartva igaz újonnan vásárolt, de hibamentes 200.000 km körüli Renault...

Tisztelettel és köszönettel: Zsófia és Zoltán

Kedves Zsófia és Zoltán!

Az autóval nincs különösebb gond, csak a tető nyikorog, de azzal nincs mit tenni, ez ilyen, vagy elfogadják, vagy vesznek mást. Azért van belőle 1.6-os, mert nem volt benne más dízel. Kabriókat jellemzően benzinessel vesznek az emberek, hogy lehajtott tetővel ne kelljen a dízel kerepelést hallgatni. Ennek az 1.6-os dízelnél a karbantartásásra kell figyelni, nem mindegy, hogyan cserélik az olajat, illetve a befecskendezők alatti tömítéseket is időnként cserélni kell. Sajnos nincs tudomásom ilyen autóról.

206CC-Bleue

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.