Régi hibridet városba

2017.02.26. 09:48

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Autóvásárlás előtt állok, főleg rövid városi utak lennének. Évi 15-20e km, így a dízelt kilőném. Lexus-on gondolkozok, IS250 formában tetszik, de a nagy benzin motor lehet kiürítené a tárcám, ezért jött szóba a hibrid. GS450H,aminek hátránya a Yaris-méretű csomagtartó, a másik a RX400H.

Van közelítő adat a fogyasztásukról? Illetve melyiket ajánlaná, illetve más hasonló kaliberű hibrid?

Köszönöm előre is!

Üdv, Ati

Kedves Ati!


Az, hogy valami hybrid, még nem jelenti azt, hogy termeli a benzint. Az RX sorozat egy suv, tehát nagy a tömege, és nagy a légellenállása, ezért közel tíz litert eszik. Az IS 250 átlaga 9.5 liter, az RX 400h átlaga 9.4 liter, az RX 450h átlaga pedig 8.7 liter száz kilométerre.

rx400h 028

Én megvenném az IS 250-et, de ha keveset akar tankolni, és Lexus kell, akkor vegyen egy Lexus CT200h-t, az gyakorlatilag egy Prius technikája elegánsabb ruhában és jelvénnyel, és az tud 5.4-et a német fillérb@szó oldal szerint. Érdemes megnézni a linket, van egy olyan hülye, aki elgázosította az 5.4-et evő hybrid Lexus-t, hogy utána 6.2 liter gázt egyen, őt azért megkérdezném, hogy milyen ízű az ürüléke.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.