Japán helyett svédet?

2017.02.27. 13:03

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Autóvásárlás előtt, hetek gyötrődése után odáig jutottam, hogy sikerült 3 típusra szűkíteni a kört. A keret 1,3-1,5 MFt.

Mazda 6 (2002-2007)

Honda Accord (2002-2007)

Volvo S60 (2000-2009)

Ezek közül melyik a legjobb konstrukció? Olvastam, hogy a Mazdák rohadnak, a Volvóban hátul 175 felett nem lehet elférni. Az Accordról találtam a legkevesebb rosszat és az is áll talán a legközelebb a szívemhez, viszont ennyiért a kínálat alsó harmadából tudnék válogatni, ez nem tudom ennél a típusnál mennyire necces.

A másik kérdésem, hogy milyen motorspecifikációt érdemes választani? Évi 15-20 ezer kilométerre célszerű lenne benzinest venni, de a 2.4-es benzinesek a Volvóban és a Hondában is viszonylag sokat fogyasztanak. Városi fogyasztásnak a 12-14 litert olvastam, ez azért nem esne jól. A kisebb benzinesekben félelmem, hogy nem megy eléggé. Nem vagyok versenyző, de azért szeretném ha autópályán 150-nél ne szenvedjen és egy előzést se kelljen 10 percig tervezgetni. A dízeltől sem zárkózom el, ha nem kell a benzines sokszorosát rákölteni.

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel,

Ádám

Kedves Ádám!

A 2,4-es Accord nem eszik 12-14 litert az biztos, illetve nagyon falábúnak kell hozzá lenni. Egyénként ha a kisebbik két literes motort veszi azzal is lehet simán 150 felett utazni, és az csak nyolc liter körül eszik. A Volvo szintén hasonlóan fogyaszt. Én ugyan súlyos Honda buzi vagyok, de a 2.4-es Volvo motort is szeretem. A Hondánál is előfordulhat az idősebb daraboknál kezdődő rozsda a hátsó íveken, de korántsem jellemző annyira mint a Mazdára.

volvos60d5 053

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.