Első autónak szerelmet, E46-os BMW-t?

2017.06.03. 08:05

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Első autómat szeretném megvenni, de nem tudom, mi legyen az. Leginkább sulibajárásra használnám, így benzinesben gondolkodom. A keret 350.000 Ft+átírás. Nagy szerelmem az E46-os BMW, bár nem tudom, hogy ennyiért lehet-e jót találni. Tud javasolni esetleg márkát/típust amivel viszonylag olcsón meg lehet úszni a fenntartását.

Köszönettel,

Márk

Kedves Márk!

Ön is beleesett abba a hibába, amibe sok fiatal: van egy álma, de azt már nem nézte meg, hogy az álmának van-e bármiféle metszete a valósággal. Tök üres zsebbel szeretne BMW-be ülni. 350 ezerért olyan BMW-t lehet kapni, ami nagy szerencsével önerőből elmegy a bontóig, vagy már ott is van, mert eleve bontani hozták Angliából, és rossz oldalon van a kormánya. Miből akarja fenntartani szervizelni, tankolni, gumizni? Amit ön keres, az valójában egy Suzuki vagy valami hasonló kis gyösz, ami nem romlik el. 350-ért tisztességes klímás Suzukit lehet kapni, esetleg Ford Fiestát, Corollát, Nissan Micrát, Toyota Starletet. Majd ha lesz még egymillió forintja a 350 ezer mellé (kívánom, hogy minél előbb) és hozzá még 300 ezer szervizre, gumira, stb., akkor lesz egy tisztességes hathengeres E46-osa.

Egy nagyon nem bontószökevény E46-os
Egy nagyon nem bontószökevény E46-os

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.