2017.09.25. 14:08

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt István!


Több éve egy 2007-es 1,4-es benzines Ford Fusion a családi autónk, anno egy 620-as Rovert cseréltünk le rá. Akkor jó választásnak tűnt, mára azonban már kevés - méretre is, menetteljesítményre is, komfortra is.

A gyerek is nagyobb, egyre többet járunk nagyobb távra, és a 68 lóerő maximum városi közlekedésre alkalmas, autópályán rettenet; ha elérjük percek alatt a 130-at akkor már beszélgetni sem lehet az autóban, rádiót bekapcsolni felesleges is - mehet az imádkozás, hogy előzni ne kelljen.

Egy nagyobb köbcentis benzines autóra cserélnénk le - azért benzinesre, mert a mindennapokban a városon belül járnék vele dolgozni, napi 20 kilométer nem annyira jó egy dízelnek. Emellett egy komfortosabb autót szeretnénk, ezért az idősebb prémiumautók között nézelődünk. 2006-2008 körüli 3-as, 5-ös Touring BMW-t néztünk, 3-as olyan 325-től, 5-ös 530 ami jó lenne, de a keret elég szűk - 3,5 millió lenne a plafon amit be tudnánk vállalni. Kicsit elrugaszkodtunk a valóságtól és megnéztünk egy jó ajánlatnak tűnő Mercedes R500-as hajót, ami nagyon tetszik a családnak, a keretbe is belefér (2007-es 3 millió), de nem ismerem a típust, mennyire lehet ez lutri.

Tartok attól, hogy egy 10 éves prémiumautónál ha nem körültekintően vásárolunk akkor nagyon nagy bukó lehet belőle ha javíttatni kell, csillagászati szervizköltségek nem fognak beleférni.

Mit gondol erről a Mercedesről, esetleg a BMW-t mennyire ajánlaná, vagy ebben a kategóriában és feltételekkel más márkát?

Tanácsát előre is köszönve:

Ferenc

Kedves Ferenc!

Nem kell önnek BMW, túl nagy az ugrás a Fusion után. Értem, hogy az R500 nagy hajó meg minden, de a szervizszámlájától meg a fogyasztásától lefejelné az asztalt, mint ligeti kurvát a hajó hinta. Értem én, hogy kevés a 68 ló, de a 306 nem a következő lépés. Ráadásul az R500 egy örök darab, egyszer kell megvenni, soha többé nem adja el.

IMG 1247

Nézze meg ezeknek az autóknak a kopó alkatrészeit, gumijait, hogy mennyibe kerülnek, azután értékelje az olvasottakat. Annyira kell önnek egy ilyen német prémium, mint szappanra a szőr. 3,5 millióért vesz egy kétliteres szívó benzines Accord kombit, és béke van, vezéműlánc van benne, nem kell cserélni, nem romlik el, nyolc liter körül eljár vele.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.