Alfát vagy BMW-t hárommillióig?

2017.11.03. 10:47

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Dilemmába kerültem, és az Ön tanácsa, reményeim szerint, talán segíthet.

Lassan 10 éve használok egy E46 Compact 1,8 benzines BMW-t, ezalatt semmi különösebb probléma nem volt vele, (néha egy kis olajfolyás itt-ott), de sajnos a 3 ajtó már mindenképpen kevés.

Olyan autót szeretnék, amit megint hasonló ideig tudok használni. Évente eddig 8-10 ezer km-t tettem bele, de ez mostanában kicsit nőni fog, mert a szüleim idősödnek, gyakrabban kell utaznom feléjük, ez havi 2 hosszabb (200 km) út.

Két típus között őrlődöm: E87 BMW (2.0 benzin) vagy Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo esetleg 1,6 dízel... Az Alfa picit tágasabb, újabb, nagyon tetszik a forma. A BMW-t meg jó vezetni!

Melyikkel lesz kevesebb gondom?

A keret 3 Millió Ft maximum.

Köszönettel

Ferenc

Kedves Ferenc!

Nem tudom melyikkel lesz kevesebb gondja, mert nem látok a jövőbe, de az Alfa 1.4 T-Jetjének nagyobb bizalmat szavazok. Az 1.6-os dízelt nem ismerem, még sose volt vele dolgom. A BMW benzineseire a németek is rettenetesen köpködnek, nagyon panaszkodnak, hogy mennyi baj van velük. Amellett a Giulietta még sokkal szebb is szerintem.

IMG 6249

Üdv:

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.