Ford Focus (2004) törésteszt

Ford Focus (2004)

2004. december 9., csütörtök 12:51
Az új Focus kiemelkedően jó eredményt ért el a töréstesztek legutóbbi körében.
Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        
Gyermekbiztonsági védelem          


Teszteredmények:
Frontális 16(100%) Oldalsó 18(100%) Biztonságiöv-emlékeztető 2 Összesítés 35 Gyermekbiztonság 40(82%) Gyalogosbiztonság 15(42%)

 
   
   

Stabil utascella és átgondolt, egymást jól kiegészítő biztonsági felszerelések jellemzik a felépítményt, az utasok védelmére nem lehet panasz. Gyerekbiztonság szempontjából nagyon jól teljesített, a gyalogosok védelme még nem tökéletes, de az előző modell orrán végrehajtott változtatások jelzik, hogy nagy hangsúlyt fordítottak az orr-rész fejlesztésére.

     
 Sérülés esélye a sofőrön frontális ütközés esetén  Sérülés esélye az utason frontális ütközés esetén  Sérülés esélye a sofőrön oldalütközés esetén

Alig sérült a kasztni a frontális ütközéstől, az ajtók hajszál híján sérülésmentesen úszták meg az ütközést. Az előfeszített, erőhatárolóval felszerelt biztonsági övek és a légzsákok megakadályozták, hogy túlzott erőhatás jelentkezzen az utasok mellkasán. Nagyon ügyes és biztonságos a lábtér kialakítása.
Az ülésbe épített oldal-, és a fejeket védő függönylégzsákok segítségével pontveszteség nélkül zárta az oldalütközési és póznateszteket a Focus.
Gyermekülést a Britax Römer kínálatából választottak a Ford mérnökei: a hároméves gyerek arccal előre ült az Isofix-fülekkel és kiegészítő kötéllel rögzített Römer Duo Plus ülésben, míg öccsének a BabySafe Isofix Plus típust javasolták, arccal hátrafelé, két Isofix-ponton és egy támasztó lábbal beszerelve. Az ülések remek védelmet nyújtottak az összes ütközési teszt során, de a gyerekülés-légzsák viszonyról szóló tájékoztató matricák mennyisége és minősége nem megfelelő.
A motorháztető lett az orr legsikeresebb eleme, kiválóan védi a gyerekeket, kicsit kevésbé a felnőtteket. Nem sikerült ennyire barátságosra a lökhárító és a motorháztető élének kialakítása, de a két csillag nem rossz eredmény, igaz, nem is kiemelkedő.
A szeptemberben piacra dobott új Focus első, oldalsó és függönylégzsákokkal, előfeszített, erőhatárolt és figyelmeztetős biztonsági övekkel, blokkolásgátlóval és a hátsó üléseken Isofix-fülekkel kerül forgalomba.

Címkék:

A Totalcar címlapjáról ajánljuk

A fakezű autós Porschét gyilkol
A fakezű autós Porschét gyilkol
Beleülsz, azt hiszed tudsz vezetni. Nem tudsz, ezért azonnal leesel az útról. Aztán jön a padlógázos rajt a pokoli Carrera Turbo S-szel.
Ki mond nagyobbat?
Elárasztották a piacot az 1,6-os dízelek. Összeszedtünk párat: a magyar motoros Astra kombi ellen a Ceed-Mégane-Leon csatázik.
Tíz dolog, amitől jobb lenne autózni
Nyúljunk, ahonnan érdemes. Keletről, nyugatról, mindenhonnan, ahol okosabbak nálunk.
Kína lenyúlta a G Mercedest
Szemből nem is olyan feltűnő a hasonlóság, de profilból egyértelmű, hogy a Mercedes terepjáró volt a modell.
Őket dudálod le
A volán mögül nézve nem különböznek, pedig nem csak futárok ők. Fegyverszakértő, programozó, térinformatikus, zenész. Betekintés a budapesti bringások világbába.
Ez volna a Citroen fapados crossovere?
Krómozott hűtőráccsal, extra hosszú tengelytávval jön a C-XR. A SUV nem marad tanulmány.
Az Octavia nem bírja a terepet
Vegyünk valami szakadt terepjárót, vagy adjuk el családi Octaviát, és legyen valami jó 4*4-es?

h i r d e t é s

Márkaszerviz

Totalcar áruház

elektromos készlet, vonóhorog
FORD TRANSIT 2.0 DI Busz 2000-2006
2894 Ft
tömítőgyűrű, főtengely| tömítőgyűrű, vezérműtengely
FORD ESCORT 1.1 Ferdehátú 1980-1983
2390 Ft
vezetőcsavar, féknyereg
FORD MONDEO 1.6 Ti Ferdehátú 2007-2013
1696 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

Hot or not?
Weekly vote-site of our daily Facebook question. From 03.02.2014 to 09.02.2014.