Mi köti össze a Chevrolet Tahoe-t a BMW M3-mal?

2008.01.14. 03:26
19 hozzászólás

Két vidám eseményen is összefutottam az év végén Tarával és Jenniferrel, akik a floridai Tampából érkeztek ebbe a napsütetlen és latyakos városba szilveszterezni. Mindketten fitneszbuzik, napbarnítottak, és amikor egyikük fotót készített a társaság egy negyedik, vigyorgó tagjáról, azt mondta neki a vaku után: miért nem mosolyogtál?

Idővel persze kocsikról beszélgettünk, Tara előző férje révén sokáig egy BMW M3-mal járt („klassz volt” – mondta), Jennifer meg egy bűnbánó pauza után csak ennyit mondott: Chevy Tahoe.

Egy gigantikus, 2 és fél tonnás SUV, ugyanazon az alvázon, mint a GMC Yukon és a Cadillac Escalade, és nyilván okoz némi bűntudatot ennyi fölös teher mozgatása egy darab sportos női test helyváltoztatásáért.

Fekete Chevrolet Tahoe. Fotó: AlieN
Fotó: AlieN

Ezt az ádáz fekete példány AlieN küldte, stílusosan nevadai rendszámmal (Nevada és Kalifornia határán található az autónak nevet adó Tahoe-tó). Még érdekesebbek azonban a kétszáz hüvelykes felnikre applikált, papírvékonyan peres gumik, amikről AlieN ezt írta:

Itt Amerikában nem szerelnek külön gumit a felnire, hanem egyenesen „gumibevonatú” felniket árulnak.

Utoljára a Wiesmann Roadsteren láttam ehhez foghatót:

Wiesmann Roadster jobb hátsó kereke

Csak az egy BMW M3 futóművében folytatódik, nem egy teherautó-alvázban. Amerika útjai valószínűleg tényleg olyan simák, mint a sósivatag Bonneville-ben.