Azt mondtuk már, hogy LEGO is lesz a Parkoló Parádén?

4 órája Módosítva: 2018-04-26 17:23
0
0 hozzászólás

Új év, új Parkoló Parádé. Aki parkolt már velünk a Hungexpón tudhatja, hogy a Parkoló Parádé gránitszilárd alaptörvénye szerint ez mindig is egy kötetlen autós buli volt és lesz, ahol ha úgy tetszik, három órán át támaszthatod az autódat más autót támasztó embereket bámulva és senkitől egy rossz szót nem kapsz érte. Ha viszont végigpróbálgatnád a programokat, amiket kínálunk, jobb ha tudod: most szombaton például legózhatsz is.

Awesome-Lego.gif
Szólj hozzá! Távolról sincs vége, olvasson még

A hét legkreatívabb életmentői a detroiti kamionosok

tegnap, 16:29 Módosítva: 2018-04-26 17:19
292
4 hozzászólás

Ha lenne nagydíja a legmenőbb öngyilkosság-gáncsolásnak, ez a detroiti rendőrök koreografálta tizenhárom kamion méltó jelölt volna. A nagyüzemi autógyártás szülőföldjén történt tegnap, hogy egy férfi egy autópálya felüljáróra sétált, azt tervezve, hogy megöli magát. Szerencsére nem siette el az ugrást, így a rendőröknek volt ideje lezárni a forgalmat és a kamionokat átengedve megfelezni az ugrómélységet. Majd elbüszkélkedni vele a Twitteren

etb
4 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Gyere el az év első Parkoló Parádéjára!

április 24., 13:37 Módosítva: 2018-04-24 14:17
160
12 hozzászólás

Nem volt könnyű, de végre eljutottunk a 2018-as év első Parkoló Parádéjáig. Április utolsó szombatjának délutánján, ha esik, ha fúj, megnyitjuk a Hungexpo kapuit az autós nagyközönség előtt. Ismét várunk minden benzinvérűt. Lesz tépett malac és palacsinta, mehet majd a haverkodás, nyálcsorgatás, autóbuzéria. 

12 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még
 • Hogyan hegesszünk a sivatagban?

  április 23., 16:59 Módosítva: 2018-04-24 17:44
  4
  2 hozzászólás

  A korábban kirakott építős videóban szereplő expedíciós kamion már Patagóniában járt, amikor kicsit elfáradt az egyik kipufogótartó. A legközelebbi település elég messze van, így a nagyobb baj elkerülése végett vészmegoldásként egy akkuval, bikakábellel és  hegesztőpálcával heftölik meg a tartót, hogy addig kibírja, amíg rendes műhelyt nem találnak.

  2 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  Ilyen guruló nappalija itt senki másnak nincs

  április 22., 09:05 Módosítva: 2018-04-26 06:12
  60
  68 hozzászólás

  Első gokartom!

  A kép illusztráció
  A kép illusztráció

  Volt korábban Toyota Versonk és dülöngélt a kanyargó úton. Nem volt jó érzés! Ez meg sem rezdül. Az FRV harminckét centivel szélesebb, mint pl. a Verso és az nagyon sok! Úgy fekszik az úton, mint egy gokart!

  68 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  Lapátolom a ganét

  április 22., 08:29 Módosítva: 2018-04-25 17:45
  302
  60 hozzászólás

  A „nézd meg az anyját, vedd el a lányát” egy csomó más helyzetben is alkalmazható – például bármilyen használt autó megvásárlásánál, kiváltképp a veteránoknál, amelyek már sok évtizednyi használatot, kopást, törést szenvedtek el, azok folyományaként pedig valahogy karbantartották őket, valahogy felújították őket és valahogy talán még restaurálták is őket. Na, itt jön be az anyamegalánya-képlet: nagyon nem mindegy, hogy mennyire lelkes, mennyire pénzes, mennyire hozzáértő, mennyire következetes és mennyire jó szakemberi gárdát maguk mögött tudó tulajdonosok szerepeltek előttünk a mindenféle forgalmi engedélyekben.

  60 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  Kettő – mondta szűkszavú Tibi

  április 21., 12:56 Módosítva: 2018-04-25 06:44
  390
  85 hozzászólás

  Amióta az autóm nem Toyota, és a motorom nem Honda, azóta valahogy elpártolt tőlem a szerencse. Az a baj, hogy a szerencsében nem igazán hiszek, de az Audi+Kymco páros az élet olyan oldalával ismertetett meg, amit előző életemben el sem tudtam képzelni. A Kymco-sztorit is megírom hamarosan, de az Audi most minden rekordot megdöntött nálam: összesen nem rohadtam le a saját autóimmal annyiszor, mint ezzel egyetlen év alatt.

  85 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  A Forma-1 talán legjobb szezonja volt, egy óvszerreklám miatt lemaradtak róla a britek

  április 19., 13:50 Módosítva: 2018-04-23 06:11
  146
  8 hozzászólás

  A Jalopnik túrt elő egy ősrégi, alig ismert, de annál érdekesebb sztorit az 1976-os Formula-1-es szezon szerencsétlenül járt brit tévénézőiről. Ez volt az év, amikor Niki Lauda és James Hunt olyat meccseltek, hogy azt még Hollywoodnak sem kellett nagyon túlszínezni, hogy tőle szokatlanul nagy történelemtisztelettel megcsinálja belőle az évezred eddigi legjobb autósportos játékfilmjét. A magának való kócos osztrák és a hedonista brit szépfiú oda-vissza küzdelme; Lauda összeégése, Hunt egyetlen vébé címe...  emlékezetes szezon volt, kár, hogy a brit tévénézők ebből akkor nem sokat láttak. 

  Lauda (balra) és Hunt feszül egymásnak az amerikai nagydíjon
  Lauda (balra) és Hunt feszül egymásnak az amerikai nagydíjon
  8 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  Így készült álmaid autója

  április 17., 16:38 Módosítva: 2018-04-24 06:29
  403
  29 hozzászólás

  Vannak autók, amiknek a jelentőségét egyszerűen nem lehet túlértékelni, a Ferrari F40 ilyen. Ez választja el az acélból épített, gömbölyded sportkocsikat a félelmetesen túlmotorizált, szögletes, szénszálból faragott űrcsótányoktól. Persze, volt már előtte Lamborghini Countach, de sportautóként a közelébe sem ért a Ferrarinak. Az F40 akkora dolog volt 1987-ben, mintha most Elon Musk nem csak kilőtte volna a Teslát az űrbe, de miután körbedriftelte a Marsot, még le is parkolta volna a Szaturnusz gyűrűjén.

  29 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  Érzelemmentes, praktikus, pontosan működő gép

  április 15., 10:42 Módosítva: 2018-04-19 06:19
  17
  19 hozzászólás

  Karakteres youngtimer a mindennapokra

  A kép illusztráció
  A kép illusztráció

  Tudtam, hogy milyen NEM kell legyen, azzal volt már elég tapasztalatom. De ahogy csukódott az ajtó, ahogy indult a motor, ahogy vette gödröket. Annyira egyben volt minden, mint amilyet még sosem éreztem E30-ban. Próbáltam burkolni a tulaj előtt, de belül igazából sírtam, mint egy 6 éves kislány. Megtaláltam az autómat.

  19 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  Nálam!

  április 15., 07:10 Módosítva: 2018-04-18 12:58
  1541
  157 hozzászólás
  Kati nem tudta, milyen gátat rombol le, amikor gyanútlanul azt mondta nekem, a konzumidióta junkie-nak, zsebében a Pontonból megmaradt eurókkal – „élj!” Nos, éltem. És nagyon is élek még mindig. Talán intenzívebben, mint valaha.

  Az egésznek az oka a Porsche 911-szindróma. Vagy talán nem, de akkor is szép lenne az elmélet. Nálunk, mivel mifelénk az elmúlt években nem volt tömeges sport beleszeretni mindenféle régi, léghűtéses, farmotoros sportkocsikba (a Zaporozsecet és a Kispókot hadd ne vegyem ide), kevesen látják ezt a jelenséget, de Nyugaton, ahol jóval nagyobb labdacsokba gyúrják a pénzt, elég jól ismerik. A sztori azzal kezdődik, hogy van egy csávó, aki mondjuk, harmincéves korára összekapar elég dellát ahhoz, hogy megvegye gyerekkori álmát, a 911-es Porschét. Csakhogy kiderül – négy évvel korábban, amikor elkezdett rá spórolni, és megnézte az árakat, azok még nagyon odébb voltak. Lefelé.

  Sóhajt egyet, takarékoskodik tovább, de fél szemmel már lesi az árakat. Azok pedig – a szemetek – ugyanabban a tempóban másznak felfele, ahogy ő kaparja össze a lóvét. Elvállal hát egy rizikósabb állást, ahol többet fizetnek, már nem vesz ruhát, szinte éhezik, kuporgat, de a Porsche 911-ár rákapcsol és kilépési sebességgel távozik a horizonton túlra. Emberünk tehát zálogba vet minden értéket otthon, letarhálja a nagyszülőket, kölcsönkér a szomszédtól, kurvákat futtat, hernyót árul, politikusnak áll, mindent megpróbál, de ahogy egyre több pénzt keres, úgy gyorsul a 911 áremelkedése. Sose lesz neki ilyen autója. Aki nem hiszi, nézegessen befektetési indexeket, hármat is előkapartam a netről, itt vannak a galériában.

  157 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  Expedíciós kamion születik

  április 13., 18:27 Módosítva: 2018-04-17 06:36
  53
  5 hozzászólás

  Most kivételesen nem az orosz tundrán csapató Burlak valamelyik variációja, hanem egy exkatonai, állapotát tekintve kvázi tökéles 4x4-es MAN 16.232 alváz alakul át a szemünk előtt komfortos lakóautóvá.

  5 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  A Totalcar köszönti a költészet és a reklámköltés(zet) napját!

  április 12., 14:54 Módosítva: 2018-04-15 20:24
  123
  6 hozzászólás

  Tegnap lett volna stílszerű, a költészet napján, de pont most dobta fel tök véletlenül a levelezőm keresője. Két éve volt egy kísérleti projektünk az értékesítési igazgatónk kezdeményezésére, hogy valami “verssel” kapcsoljunk össze hirdetőt és kiadványt a Totalcaron. Akkoriban írtam hozzá hármat*, és elképzelésem sincs, mi lett velük. Vajon egyáltalán kimentek-e élesbe valaha? Látta-e őket valaki? Felforralta-e a forradalmi láng a bannervilág poshadt állóvizét?** Remélem. Akárhogy is, ez volt az első:

  I.

  Fogtam azt a történetet, amikor Csikós Zsolt, COTY-tagunk, a dohos autókárpittal történő molylárva-táplálás és az öregautós világjárás doyenje az egész családját benyomorgatta a matchbox méretű Autobianchi Bianchinájába, és elmentek vele Rómába, baszki, és túlélték. Túlélték, pedig lerohadtak azzal a dianáscukor-papírból préselt, eszementen cuki lélekvesztőcskével, és alkatrészt kellett vadászniuk egy nem létező autóhoz egy országban, ahol senki nem beszél velük közös nyelvet. Még szerencse, hogy hadonászni mindennél kifejezőbben tudnak!

  A kapcsolódó hirdetés - és így a “vers” - apropója pedig az volt, hogy az egyik mobilszolgáltató akkor éppen egész Európára bevezette a magyar tarifát, vagyis megelőlegezte az ingyen roamingot. És lehetett külföldön netezni is végre. Ezt a mikroepikus elbeszélést készítettem, klasszikus felező tizenkettesben:

  Köhög Pisa felé a kis Bianchina
  Csepp sorkettesének igen nagy a kínja
  Kilukadt az úszó, nagy a baj, dottore
  Mindjárt kaputó lesz a karburattóre!

  Benne riadt család, gyerekek és szülők,
  Az aggodalomba lassan megőszülők,
  Sose érünk oda, túl távol vagy, Róma,
  És semerre sincs egy ingyenwifi-zóna

  Veterános Zsolti telefonra markol,
  Alkatrészért netez, amíg kényszerparkol
  Konyhanyelven intéz cserekarburátort
  Segíti a sors is a veterános bátort

  Ingyen van a róming, ellenségünk nincsen
  A telefon velünk, megsegít az Isten
  Berreg már a motor, reszkess, jövünk, Róma
  Magyar tarifás lett egész Európa!

  6 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  Autós muri lesz, gyere te is!

  április 11., 19:28 Módosítva: 2018-04-16 06:19
  225
  7 hozzászólás

  Na, mi jön a jó idővel együtt? Igen, az allergiaszezon, de szerencsére járnak mellé autós találkozók is. Az első nagyobb lélegzetvételű ilyen buli az Oldtimer Premier Biatorbágyon, a Premier Outletben, április 14-én, szombaton reggel 8-tól, délután 5-ig.  Hogy mire lehet számítani? Erre: 

  7 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  Ilyen egy igazi boldog alfás

  április 8., 09:26 Módosítva: 2018-04-12 06:18
  188
  24 hozzászólás

  Dögös családi kombi

  70231

  A keresés úgy indult, hogy kellet egy viszonylag fiatal, modern, megfelelően motorizált, dokumentált előéletű, jól karbantartott nagyobb autó, amivel el lehet menni nyaralni, síelni és belefér a család

  24 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  Pontonvég

  április 8., 00:14 Módosítva: 2018-04-15 09:29
  661
  136 hozzászólás

  Amelyik barátom mostanában megfordul nálunk, mindegyiket lehívom a garázsba, megmutatni a legújabb szerzeményemet. Tizenkét négyzetméternyi hűlt helyet.

  Olyan büszke vagyok erre a kábé negyven köbméternyi semmire, mint a világ legszuperebb oldtimerére. Megküzdöttem érte. Azt hiszem, tényleg keményen megdolgoztam minden porszemért, minden lecsippentett szigetelésmaradékért, minden molylárvatok-félért, ami a padlón hever és még nem söpörtem fel. Kemény nyolc év volt, és csak most, hogy nem nyomja a vállamat Dezső fenyegető jelenlétének a súlya, kezdek szabadabban lélegezni.

  136 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  Mohó Hiéna: vidd el a penge Honda-üléseket

  április 5., 11:08 Módosítva: 2018-04-06 06:13
  25
  8 hozzászólás

  Amikor a raktárban pakolászunk, mindig súlyos, számonkérő pillantásokat kapok Nyegleótól. Ott foglalja ugyanis a helyet az a két ülés, amellyel a Rulettkerék-Peugeot 205 GTI-t elhoztuk, és amelyek azért kerültek ki, mert nem voltak típusazonosak. A Mohó Hiéna most magához ragadta őket, és egyetlen fotóért cserébe bárkinek hajlandó odaadni.

   

  8 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  Így törik egy Zaporozsec

  április 4., 15:07 Módosítva: 2018-04-09 17:56
  193
  54 hozzászólás

  Tisztán emlékszem, amikor nagyapám a Béke lakótelepi erkélyről először mutatott nekem  Zaporozsecet. A narancssárga autó mindig ott parkolt a kereszteződés túloldalán. Sokat nem tudtam róla, csak hogy Zápor Jóska, meg hogy a világ összes benzinjét képes elégetni. Így visszagondolva már nem tudnám felidézni, hogy 966-os vagy 968-as volt.

   

  54 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  Így tesztelték a golyóálló szovjet luxusautót

  április 2., 14:13 Módosítva: 2018-04-06 06:16
  114
  21 hozzászólás

  Sokféle legenda kering az egykori szovjet autóiparról: elpusztíthatatlan, mindenjáró autók, kölcsönvett vagy ellopott formatervek. Az viszont biztos, hogy a legkiválóbb autótervezők sem mindig kaptak szabad kezet, az újabb és újabb projekteket sokszor a minisztériumi elvárások határozták meg. A negyvenes években például - teljesen érthetően - felmerült az igény arra, hogy a nagy Szovjetunió vezetői igazán biztonságosan, mindentől védve utazhassanak.

  21 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  Metált bírod?

  április 2., 13:15 Módosítva: 2018-04-06 06:16
  114
  32 hozzászólás

  Pár hete épp annak adtam hangot a szerkesztőségben, hogy mennyire király Jaguart csináltatott magának Nicko McBrain, az Iron Maiden dobosa. Genf után voltunk nem sokkal, Csikós fel is kapta a fejét, hogy a Jaguar standján valami vénembert nagyon körülrajongtak. Igen, Nicko éppen megkapta a Jaget, amiről én lemaradtam, de Csík lefényképezte:

  32 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  Vigyázz, ez fájni fog

  április 1., 09:18 Módosítva: 2018-04-04 06:15
  432
  28 hozzászólás

  Három esztendeje azzal indítottuk az évet, hogy gyilkos képviccekkel tettük még fájdalmasabbá a Szilveszter utáni józanodást. Azóta is születtek borzalmas és még rosszabb poénok (?), szerencsére egy jó részét elfelejtettük feljegyezni. Azért egy csokorra való összegyűlt belőlük így is.

  Itt van mindjárt a kérdés, hogy milyen Trabanttal járna az amerikai elnök? Elég egyértelmű:

  28 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  Mentünk egy kört Elon Musk kedvenc játszóterén

  április 1., 00:42 Módosítva: 2018-04-07 00:55
  589
  20 hozzászólás

  Ha valakinek még mindig nem tiszta, miért kell Teslákat lőni az űrbe, menjen el egy körre a Kennedy Űrközpontba, nézze meg, hány szelfi készül az Apollo-14 kapszulája, vagy mondjuk a holdjáró mása mellett, majd tegye mellé, mekkora az izgalom ugyanott, ha feltűnik egy aligátor. Az űrkutatás már rég nem menő, show nélkül az egész megmarad az űrnördöknek. 

  20 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  Ideje egy kontrollált csúszkálásnak a vizes műgyantán, nem?

  március 29., 14:21 Módosítva: 2018-03-30 13:11
  105
  4 hozzászólás

  Fél éve már az utolsó totalcaros vezetéstechnikai tréningnek, ideje egy újabb nagy napnak a mogyoródi műgyantán. Ha az óvatos téli menések után felráznád a reflexeid, odalent megtudod, mit ajánlunk hozzá április 8-án.

  IMG 0516
  4 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  Ilyen volt a Mustangnak kenni

  március 27., 17:34 Módosítva: 2018-04-09 17:56
  120
  13 hozzászólás
  Iszonyat logisztikai parát tud jelenteni egy-egy sajtóút, hiszen sokszor nincs elég ember, hogy mindre elmenjen valaki. Most például az Opel Grandland X alváltozatának bemutatója lógott bele. Nincsenek problémák, csak megoldások, ezért úgy intéztük, hogy a Baszkföldön tartott Opel eseményről mehessek Nizzába. Izgalmas három nap volt, erről szól a videó.

  Holnap reggel pedig érkezik a Ford Mustang rendes, írott bemutatója, az Opel Grandland X-ről már írtunk. 

  Idő közben pedig holnap lett, és megjelent a Ford Mustang tesztje is. 

  És ha megnéznél még egy utazós videót, itt találsz.

  13 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

  Véget ért, indulás Berlinbe!

  március 26., 10:26 Módosítva: 2018-03-30 07:57
  270
  78 hozzászólás

  Sokan várták a vasárnapot, hogy majd a végén jönnek azok a vásárlók, akik addig csak tipródtak, és nyilván akadtak ilyenek is szép számmal, de úgy látom, a legtöbb üzletet szombaton kötötték, akkor is volt a legnagyobb nyüzsgés a szalonon.

  78 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még