TOTALCHECK


HASZNÁLTAUTÓ-ÁTVIZSGÁLÁS

A használtautó-vásárlás mindig kockázatos. Pláne, ha nincs saját műhelye és évtizedes rutinja az átvizsgáláshoz, állapotfelméréshez. A TotalCheck segít a nyugodt autóvásárlásban és a tisztességes eladásban.

Szolgáltatásunkat a videósorozatunkból ismert partnereink évtizedes szaktudására alapozzuk.

Ismerje meg a TotalChecket, mi pedig feltárjuk a megvenni vagy eladni kívánt autója állapotát!

csomagok

A TotalCheck használtautó-átvizsgálás szintjei

Megrendelőink háromféle szolgáltatási csomag közül választhatnak. A Minimál-csomag szakértő szemek alapos átvizsgálását kínálja, ez egészül ki próbaúttal, előélet-ellenőrzéssel és egyre kiterjedtebb műszeres vizsgálatokkal a Megfontolt és a Maximalista-csomag esetében. A műszaki állapotról, várható kiadásokról és a szükséges javításokról írásos és elektronikus dokumentációt készítünk.

Minimál
24 990 Ft / átvizsgálás
 • Karosszéria átvizsgálása - korrózió és sérülésnyomok
 • Folyadékok ellenőrzése - fagyáspont, kenőképesség, mennyiség és állapot
 • Futómű-ellenőrzés
 • Kipufogórendszer, alváz és padlólemez állapotfelmérése
 • Akkumulátor ellenőrzése
 • Gumiabroncsok vizsgálata
Megfontolt
29 990 Ft / átvizsgálás
 • Karosszéria átvizsgálása - korrózió és sérülésnyomok
 • Folyadékok ellenőrzése - fagyáspont, kenőképesség, mennyiség és állapot
 • Futómű-ellenőrzés
 • Kipufogórendszer, alváz és padlólemez állapotfelmérése
 • Akkumulátor ellenőrzése
 • Gumiabroncsok vizsgálata
 • Csövek ellenőrzése
 • Műszeres vizsgálatok (7)
 • Próbaút
Maximalista
34 990 Ft / átvizsgálás
 • Karosszéria átvizsgálása - korrózió és sérülésnyomok
 • Folyadékok ellenőrzése - fagyáspont, kenőképesség, mennyiség és állapot
 • Futómű-ellenőrzés
 • Kipufogórendszer, alváz és padlólemez állapotfelmérése
 • Akkumulátor ellenőrzése
 • Gumiabroncsok vizsgálata
 • Csövek ellenőrzése
 • Műszeres vizsgálatok (7)
 • Próbaút
 • Karosszéria rétegvastagság-mérés (korábbi sérülések, javítások feltárásához)
 • Fényszóró-beállítás és beállító rendszerek ellenőrzése
 • Klímarendszer ellenőrzése és nyomáspróbája
 • alsó motortakaró eltávolítása

Az átvizsgálások a műszeres méréseken túl szemrevételezéssel, megbontás nélkül történnek.

A Szereld Magad műhelyében jelenleg nincs lehetőség a fékhatás fékpadon való mérésére és a lengéscsillapító hatásfok próbapadon való mérésére, ezen berendezések vizsgálata szemrevételezéssel és ellenőrzéssel történik.


A Szereld Magad műhelyhez vezető Tücsök utcában 2021. november 1-től útfelújítás zajlik.

Megrendelés

TotalCheck partner szervizeink:

Avalon Service - Budapest XIV.ker, Tengerszem u. 106
Szereldmagad.hu - Pilisborosjenő, Tücsök u. 4., 2097

Gyakori kérdések

Milyen autót vihetek átvizsgálásra?

Bármilyet. Benzines, dízel, hibrid, villany. Amennyiben adott szervizben nincs meg a szaktudás a típushoz és annak jellemző hibáihoz, összekötjük az általunk ismert szakértőkkel.

Milyen feltételeknek kell megfelelnie az átvizsgálásra vitt autónak?

Az átvizsgálási szolgáltatást az autó tulajdonosa, illetve üzembentartója veheti igénybe. Más esetekben a fentiektől származó meghatalmazás birtokában más is megrendelheti a Totalchecket. Az állapotfelmérést nagyban gyorsítja, és végeredményét pontosabbá teheti, ha az autó tiszta, utas- és csomagtere nincs telepakolva. A próbautat is tartalmazó szolgáltatási csomagok igénybevételének feltétele az érvényes műszaki vizsga és kötelező felelősségbiztosítás.

Minden esetben kapok részletes árajánlatot a vizsgálat eredményéről?

Alapvetően igen. Előfordulhat azonban olyan eset - jellemzően korosabb, sok látható és vélhető javításit igénylő járműveknél-. amikor a vizsgálat vezetője szerint célszerűbb a tételes árajánlat helyett egy átfogó szakértői véleményt készíteni az autó állapotáról. Ebben a szakértői magyarázat mellett a legfontosabb javítási tételek kerülnek csak kiemelésre. Amennyiben ő ezt látja célravezetőbb megoldásnak, felajánlja a megrendelőnek ezt a lehetőséget a részletes ajánlat helyett.

Mikor kapom meg a javítási ajánlatot?

A javítási ajánlatot várhatóan az átvizsgálást követő 3 munkanap során küldi a szerviz. Előfordulhat azonban, hogy bizonyos szükséges - jellemzően gyári - alkatrészekre egyedi ajánlatot kér a szerviz. Emiatt akár 2-3 nappal is kitolódhat az ajánlat kiküldése.

Vihetek-e külföldi papíros autót?

Amennyiben a korábbi feltételeknek megfelel, igen.

Mi van, ha vevő vagyok és még nincs a nevemen az autó?

Jöjjön a tulajdonos/üzembentartó vagy adjon meghatalmazást.

Mire figyeljek, amikor átvizsgálásra viszem az autót?

Lehetőleg legyen tiszta, üres. Ne kelljen pakolni, a vizsgálatokhoz tisztogatni – így gyorsabb is az átvizsgálás.

Bent tartózkodhatok-e a műhelyben miközben az átvizsgálást végzik?

Az autószervizekre vonatkozó jogszabályi előírások miatt az ügyfél nem tartózkodhat a műhelyben az átvizsgálás ideje alatt. Ennek nem csak munkavédelmi, illetve biztonsági okai vannak, de az átvizsgálás pontosságát is nagyban segítik a nyugodt körülmények.

Van-e garancia az átvizsgált autóra?

Az átvizsgálás minőségéért és szakszerűségéért felelősséget vállal az átvizsgálást végző partnerünk, de a jármű műszaki állapotáért, jövőbeni hibáiért nem.

Mi van, ha új hiba jelentkezik a vizsgálat után?

A szolgáltatás az átvizsgálás időpontjában meglévő és felismerhető hibákra korlátozódik, azokat tárja fel az előre tisztázott ismérvek alapján (ld. a szolgáltatási csomagok tartalmát), mivel azonban használt autóról van szó, akár az átvizsgálás után közvetlenül is romolhat az autó műszaki állapota. A MűhelyPRN készítése során szerzett eddigi tapasztalataink alapján az átvizsgálás nagyon erős támpontot adhat bármely autó általános műszaki állapotának megismeréséhez és a szükséges javítási és karbantartási tehendők meghatározásához, azok költségeivel együtt.

Miért nem mondják el egyértelműen a Totalcheck szakemberei, hogy megvegyem-e az autót vagy sem?

Az autók állapotfelmérését végző szakértőnk nem vásárlói döntést hoznak, hanem a támpontok megismerésével segítenek a döntésben, illetve az autó állagmegóvásához és biztonságos használatához szükséges szervizteendők összegzésében.

Kiderül-e, ha visszatekerték a kilométerórát?

Számos közvetett és közvetlen jel utalhat a korábbi manipulálásra, amelyekre kiterjed az átvizsgálás. Az egyes részegységek elhasználtsági fokának feltárása, valamint a célműszerrel végzett hibakódolvasás és a vezérlőegységekben tárolt futásteljesítmény-adatok megismerése szakértőinknek és a vásárlónak is segíthet megítélni a kilométerszámláló állásának eredetiségét.

Mi van, ha nem tudom értelmezni a kapott eredményeket?

A Totalcheck szakértői nem csupán összefoglalót és javítási árajánlatot készítenek a feltárt problémákról, de a kapott eredményeket értelmezésében is segítenek.

Van-e kötelezettségem a felmérés kapcsán kapott eredményekkel?

A Totalcheck átvizsgálást követően készített javítási árajánlat semmire nem kötelezi a szolgáltatást igénybe vevő ügyfelet, de az abban szereplő vállalási árakon a szerviz elvégzi a javításokat, amennyiben az ügyfél ezt kéri.

Jár-e jogi következményekkel, ha olyan hiba derül ki, amely alapján az autó közúti közlekedésre nem alkalmas?

Partnereinknek nincsen hatósági jogkörük, így amennyiben a közlekedésbiztonságot befolyásoló hibára derül fény, erre külön felhívjuk a Totalcheck ügyfeleinek figyelmét, így ők akár úgy is dönthetnek, hogy nem közlekednek tovább az autóval a javításig.

Mi van, ha kár keletkezik az autóban az átvizsgálás során?

Szervizpartnereink a tevékenységükre vonatkozó felelősségbiztosítással rendelkeznek, amely éppen a hasonló ritka esetek megoldásában segítenek. Bár az átvizsgálás során fényezett elemeket vizsgálunk rétegvastagság-mérővel ennek során, illetve az autó utasterében végzett tevékenységek kapcsán is nagy körültekintéssel járunk el, állapotának megóvására törekszünk és ezt tesszük a próbaút során is, így a kockázat elhanyagolható.

Megvéd-e az átvizsgálás a későbbi hibáktól?

A Totalcheck átvizsgálás részletei az autó pillanatnyi műszaki állapotát rögzítik és korábbi sérülés-javításait tárhatják fel az átvizsgálás során feltárt pontok szerint, az állapotfelmérés megbontást nem tartalmaz, így eredménye hozzávetőleges szakvélemény, amely ugyanakkor lényegesen alaposabb, mint a szemrevételezés.

Mi a helyzet a típusspecifikus hibákkal?

Az egyes típusokra és motorkonstrukciókra vonatkozó kérdésekkel kapcsolatban partnerszervizeinkben dolgozó szakembereinkhez is fordulhatsz tanácsért, de segítünk kapcsolatba lépni az egyes típusokra szakosodott gurukkal is.

Milyen lehetőségeim vannak, ha olyan átvizsgálási igényeim vannak, amelyek túlmutatnak az általános szolgáltatási csomagokon? Pl. kompresszió- és nyomásvesztségmérés, emissziómérés…

A mélyebb, részleges megbontással járó vizsgálatokhoz egyedi árajánlatot kérhetsz partnereinktől. Ez módosíthatja az átvizsgálás időszükségletét és a költségeket is.

A TotálKár lekérdezést mindenképp ki kell fizetnem?

A lekérdezés a szolgáltatási csomagok része, nem kivonható belőle. A lekérdezés eredménye támpontot nyújthat a vizsgálatot végző szakembereknek a felmérésben.

Ha már lekértem a TotálKáron az autót, akkor is ki kell fizetnem a teljes árat?

Igen. Csak friss, a szerviz által kért lekérdezésért tudunk felelni.

Kit keressek, ha észrevételem, panaszom van?

Szolgáltatással, foglalással kapcsolatos kérdésekkel az átvizsgálást végző szervizhez, a TotalCheck oldallal kapcsolatban a mi hibabejelentőnkön keresztül.

Mégsem tudom elvinni az autót, lemondhatom az időpontom?

A szerviz feltételeinek megfelelően – legalább 72 órával korábban az időponthoz képest.

Hasznos cikkeink az autóvásárlási folyamatról

Elolvasom