Egy Ferrari 599 GTB és más csudálatos dolgok

2008.01.22. 20:20
51 hozzászólás

AlieNnel autóztunk vasárnap délután ragyogó fehér – bár a sár miatt kissé rejtőzködő – Lexus IS 250-ében, én egyre mélyebbre sodródtam a lexofília bugyraiba.

Főleg amikor a Bajcsy-Zsilinszky úton krúzoltunk a tökéletes, szigetelt csendben, és közben a finoman hekkelt DVD lejátszón Jeremy Clarkson új filmjét, a Supercar Showdown-t néztem, amiben kizárólag az IS 250-nél hangosabb autók szerepeltek, mint például egy Lamborghini Murciélago LP640 Roadster.

Aztán elértünk a Hősök terére, elmorzsoltunk egy könnycseppet a Bugatti Veyronon, majd kiléptünk a Központi Fizikai Kutatóintézet délután 4:12-kor Csillebérc felett végrehajtott kísérleti atomrobbantásának maradékába:

Naplemente 2008. január 20-án az Andrássy út felett. Fotó: AlieN
Fotók: AlieN

Az optikába ugyan nem fért bele, de fontos kiemelni a Dózsa György út és a Lendvai utca sarka fölött rózsaszín alapon megfigyelhető lila pettyfelhőket, amik leginkább a tintahalak kromatofór sejtjeihez hasonlítottak (a kép jobb felső sarkának folytatása). Nota bene: a színek valódiak.

Aztán már alkonyat után mondta, hogy nemrég lefotózta egészen közelről a Supercar Showdown egyik szereplőjét, egy piros Ferrari 599 GTB-t. És hogy majd átküldi. Átküldte. Íme:

Piros Ferrari 599 GTB. Fotó: AlieN

És ezzel kapcsolatban egy technikai kérdés:

Egyetlen igazán érdekest emelnék ki, a szén-kerámia fékrendszerhez tartozó féktárcsa furcsa textúráját, ami valamiért nem kopott simára, mint a szokott, hanem mindenféle anyagdarabkák vélnek látszódni benne, lehet hogy nem koptatták még eleget? Vagy ez ilyen marad?

Piros Ferrari 599 GTB szén-kerámia féktárcsája. Fotó: AlieN

Ki mit tud a szén-kerámia féktárcsák életről?