Láttak már BMW X6-ot a vadonban?

2008.01.28. 17:37
117 hozzászólás

BMW X6 Londonban. Fotó: Sbb
Fotók: Sbb

Na melyik város? Na melyik? Bingó, London. Sbb olvasónk készítette ezeket a fényképeket a BMW egyelőre még nem is létező X6-járól, melynek bajorkék propellerét fekete matrica borítja. Megtévesztő!

BMW X6 Londonban. Fotó: Sbb

A BMW házi stílusában – ahol például a pórias S Utility V helyett S Activity V az X3 és az X5 SUV – az autó külön kategóriát is kapott: nem minibusz-SUV, hanem Sports Activity Coupé, azaz Sportos Tevékenységnyes. Mmmmm!

Az autó a törvényhozási épületének tetején nyolc évvel ezelőttig a Konföderáció harci zászlaját lobogtató Dél-Karolinában készül, jövőre lehet majd megvásárolni, például egy súlyosnak tűnő 4,4 literes, 407 lóerős V8-assal, és itt át kell adnom a szót hírszerkesztőnknek, akinek szeptemberi hírét olvasom épp az X6 tanulmányautóról – és jól tippelnek, épp hülyére röhögöm magam:

BMW X6: ötajtós terepkupé, de kinek?

A BMW marketingesei betegesen ragaszkodnak ahhoz, hogy új kategóriákat kreáljanak. Már korábban, az X3 kapcsán is dobálóztak hasonló nagy szavakkal, de most tényleg olyan modellt állítottak elő a BMW tervezői, amilyet korábban nemigen láthattunk. Kérdés, hogy érdemes volt-e.

BMW X6 tanulmányautó. Forrás: BMW AG
Fotó: BMW AG

Az első Sport Activity Coupé, írja a sajtóközlemény, és nyilván igaza van.

Mint leendő köcsög BMW-s, elgondolkoztam az autó pozicionálásán, és a következő szlogenre gondoltam:

Derogál az X5? Vásároljon X6!

Amennyiben ön a BMW AG kommunikációs ügynökségének dolgozója, és épp nincs jobb ötlete, használja egészséggel, de csak ha nem irtja ki belőle az automatikus tárgyeset.

Közben elkezdtünk a Winklerrel beszélgetni arról, hogy az X6 a jól definiált szociális helyzetekbe annyira kilógó mondatok bevetésének autóipari megfelelője, amiktől a felkészületlen hallgató agya egyszerűen mozdulatlanná dermed. Képzeljék el például ezt az elméleti párbeszédet egy jegypénztárnál:

– Jó napot kívánok, üdvözöljük delfináriumunkban, és az ezt övező szubtrópusi napsütésben, hogy érzi magát?
– Iszonyúan.

Mire a jegyárus csak áll és még pislogni sem pislog! Majd szép lassan megismétli a kérdést, az eredeti hangszínnel.

Na ez az X6. És ettől lesz végül klassz kocsi.