Egy Lego-autó, amiben még anyag volt

2008.01.31. 15:58
24 hozzászólás

Régi F1 Lego-autó. Fotó: Csaba
Fotók: Csaba

Csaba olvasónk Legóból épített Formula–1 versenyautóján teljesen megdöbbentem. Figyeljük meg a részleteket. A régi, egyszerű alkatrészek szellemes felhasználása. Az alapszínek. Az egyértelműen a hetvenes-nyolcvanas évek fordulójára tehető, szívóhatású konstrukció. A ma már ismeretlen egyszerűségű Lego-ember.

A korábbi legós postoknál már eszembe jutott, de megfeledkeztem róla. Most, hogy mindenhol az 50 éves Legóról van szó, lefotóztam nektek egy nagyon régi konstrukciómat.

Régi F1 Lego-autó. Fotó: Csaba

Az összes Legómból ennyi maradt meg, mert ezt elraktam emlékbe. Akkoriban elvetemült F1 rajongó voltam és ezt sikerült összehoznom. Az autó ablaka egy PEBE (Lego-szerű) elem. A széles kerekek okoztak igazi kihívást, és csak úgy tudtam megoldani, hogy nem lehet teljesen visszapattintani a kereket a felnire, de még éppen annyira megtartja, hogy tud gurulni az autó.

Döbbenet, na, döbbenet, mindjárt ki is cserélem a zenegépben a Pixiest mondjuk Joy Divisionre, a korhűség végett.

Régi F1 Lego-autó. Fotó: Csaba

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.