Mi lehet a kémfotón?

2008.03.12. 17:15
69 hozzászólás


Hosszasan gondolkoztunk, mi is lehet ez. A szerkesztőség tagjai vérmérsékletük szerint tippeltek, volt Mazda, Opel, Honda. A feladat azért is nehéz, mert egyrészt új modellről van szó, másrészt ügyesen álcázták.A Genfben bemutatott apró, gömbölyded egyterű-tanulmány nem véletlenül kapta a Meriva Concept nevet: az Opelnél valóban dolgoznak a típus második generációján. A téli teszteléseken sajnos az Opel igen hatékony pepita álcázófestésével vesznek részt a prototípusok, de néhány lényeges részlet így is jól kivehető. Így egyértelmű például, hogy a szériaváltozat formatervét szokványosabbra szabták, mint a tanulmányét: az oldalablakok alsó peremén nyoma sincs annak a törésnek, amelytől a koncepció olyan furán festett, és úgy néz ki, a hátsó ajtók kilincsei is hátulra kerültek, azaz a sorozatgyártmány aligha készül egymással szemben nyíló ajtókkal. Sajnos a bemutató még igencsak messze van, így semmi biztosat nem tudunk az autó műszaki megoldásairól, azon kívül, hogy elődjével ellentétben nem Dél-Amerikában, hanem Európában fejlesztik a GM új kisautó-padlólemezének felhasználásával. A Meriva második generációját előreláthatóan egy év múlva, 2009 tavaszán mutatja be az Opel, a gyártást és a forgalmazást pedig a jövő nyáron kezdik meg.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.