Centrum Parkoló esete a BX-szel

2008.04.13. 11:59
85 hozzászólás


Mostanában semmi különleges nem történt a BX-szel, álldogált a garázsban, többnyire mással jártam. Egyik nap azonban feladat támadt, reggel el kellett menni a Ferenciek terére, a bankba. Felkerekedtünk a családdal, feleség, gyerek, babakocsi, elemózsiászacskó, pótásványvíz - szóval minden, ami a négy kilométeres túrához kell.

A feleségem gondos és előrelátó, ezért temérdek aprót készített be egy külön zacskóba, hiszen nem tudhattuk előre, tíz perc vagy két óra lesz az ügyintézés. Szerencsénkre hamar rövidre tudtuk zárni a dolgot, így a megvásárolt cetli járata előtt több mint egy órával távoztunk is a helyszínről, egészen a 4 (négy) sarokkal odébb található Madách térig, ahol a következő beláthatatlan hosszúságú etap várt családomra és rám.

A feleségem szólt, hogy dobjunk be az automatába, mire én fellengzősen közöltem vele, ugyan minek, hiszen még több mint egy óra van a jegyen. Húsz perc alatt itt is végeztünk, tehát több mint negyven perc maradt a jegyen, amit - emlékezzünk csak! - 4 sarokkal odébb váltottam. Legnagyobb megdöbbenésemre ott virított a kék cetli, az érvényes jegy mellett.


A kép csak illusztráció, később kiderül, hogy miért.

Nem értettem. Dühös voltam és elkeseredett. Hiszen volt jegyem! Most faxolhatok, szaladgálhatok, kitölthetek, vagy fizethetek.

Hazavittem a családomat és igyekeztem, hogy időben érkezzek a munkahelyemre, ahol ugye azért fizetnek, hogy a munkaidőben a Totalcar.hu Kft. ügyes-bajos dolgait intézzem.
Robogok kifelé a Váci úton, amikor egyszercsak HUSS! Elrepül a cetli, pont a felüljáró előtt, ahol esélyen sem volt leállni és visszamenni érte. A visszapillantóban még láttam, hogy szálldos a kék zacskó a mögöttes forgalom szelében. Szívszorító volt.

Tehát most biztosan nem elég faxolni, oda kell menni.

Egyik reggel a gyereket vittük orvoshoz (Péter, 2007. november 2, jelenleg 7,8 kg, 74 cm). Hamar végeztünk. Ott is bedobtunk természetesen, sőt! Az előrelátó asszony annyit dobott be, hogy utána a cetli ügyintézéshez is elég legyen. Épp odaértem nyitásra, hogy tisztázzam az ügyet a Centrum Parkoló ügyfélszolgálatán, ami reggel 9-től este 5-ig tart nyitva, megkönnyítendő az ügyintézést.

A roppant kedves hölgyet kérdőre vontam, hogy hát mégis miért bírságoltak meg, amikor volt jegyem? Azt is elmeséltem, hogy a cetlit sajnos elvitte a szél, így nem tudom bemutatni, de az érvényes jegyem megvan. Őőőő. Csak az autóm rendszámát nem tudom, valami CRB, de a számokra nem emlékeztem. Hívtam Karit, aki mindent tud, de aludt még. Kikereste a hölgy a gépből.

És akkor fel lettem világosítva. Hogy ugyanis az van, hogy a Ferenciek tere egy másik kerület, és mivel a kerületnek fizetek (A Kerületnek!!!! Tehát nem a profitorientált vállalkozásnak, aki csak kis százalékot ad át, hanem a kerületnek..), ezért ha átparkolok más kerületbe, akkor kell új jegy. Aha. Már értem.

Ha ön szeret unalmas jogszabályokat olvasni, akkor tekintse meg ezt!
Itt írja le a jogász, hogy hol, hogyan és miként kell és lehet parkolócetlit venni.


Köszönöm, hogy elmondhattam.