Dakarblog, első bejegyzés

2008.04.17. 16:33
9 hozzászólás



A Magyarország és Románia területén megrendezésre kerülő, Dakar-pótló Central Europe Rally első eseménye a bemutatkozó fesztivál, itt Szegeden. Mint azt a szorgos Belsőség olvasók tudják, a CE Rally tíz napja alatt végig az esemény közvetlen közelében leszek, és on-line tudósításokat posztolok napi több alkalommal.


 Információimra támaszkodva tehát Szegedre, a Fő térre igyekeztem és meg is találtam, ám nyoma nem volt versenyautóknak. Éles elmével kitaláltam, hogy feltehetően rossz helyen járok. Navigációm nyilával beleböktem Szeged szívébe – amelyet nem Fő térnek, hanem Széchenyi térnek neveznek – és láss csodát, valóban dakaros versenyautókat pillantottam meg.


 

No, egyelőre nem okoz közeledési tumultust, nem woodstocki volumenre kell gondolni a fesztivál szó alatt, hiszen 3-4 kamion, ugyanennyi autó és két darab motor van kiállítva és kordonnal elzárva. A gépek között mérsékelt számban érdeklődők sétálgatnak, olyan csendes vasárnapi hangulat van, ha a pár versenygépet nem számoljuk. Ahogy e sorokat írom, érkezett egy fekete Hummer, és mintha Gordonoznának, szóval valami elkezdődött.


Egy színpadon már hangolgatnak közben, értesülésem szerint Charlie koncert lesz, ha jól látom, háttérben egy versenyautóval.