55 tonna 40 helyett

2008.05.29. 12:30
65 hozzászólás


A Nemzeti Közlekedési Hatóság újra írt nekünk! Tudják, ez az a fura kis szervezet, amely egyrészt nem tudja, ki akarja náluk bevezetni a zebrák előtti 30-as tisztelgést, meg a hetvenet esőben, másrészt időről időre sajtóközleményben számol be különféle rendőrségi közlekedési akciók eredményeiről. Most is ezt tette, de van új a nap alatt: illusztrálta is. Mi pedig szolgaian közöljük, hány kamion közlekedett túlterhelve 22-én:


Sajtóközlemény

 Nemzeti Közlekedési Hatóság

 
2008. május 28.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) 2008. május 22-én az M3-as autópálya nyíregyházi pihenőhelyén végzett összehangolt közúti ellenőrzéseinek tapasztalatairól


2008. május 22-én az M3-as autópálya nyíregyházi pihenőhelyén a Nemzeti Közlekedési Hatóság Észak-alföldi Regionális Igazgatóságának ellenőrei a vámhatósággal, a Katasztrófavédelmemmel és a Polgárőrséggel közösen a Rendőrhatóság által szervezett közúti ellenőrzési akcióban vettek részt.


A teljes útzár mellett végzett akció során délelőtt a Budapest irányába haladókat ellenőrizték az M3-as autópálya megyén áthaladó szakaszán, majd délután megfordították az irányt. Az autópálya Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszának átadása óta eddig nem volt arra példa, hogy az ellenőrzésben résztvevő hatóságok a teljes autópálya forgalmát megszűrjék. Ez most megtörtént, és az ellenőrzésen jó néhányan fennakadtak.


Az akcióban a Nemzeti Közlekedési Hatóság ellenőrei 45 belföldi járművet, járműszerelvényt, valamint 21 külföldi járművet, járműszerelvényt ellenőriztek. Közlekedésbiztonsági ellenőrzés 119 esetben történt.

Egy jármű esetében engedély nélküli átalakítást állapítottak meg a közúti ellenőrök, két vállalkozás esetében felmerült az engedély nélküli tevékenység végzésének a gyanúja.

Két járművezető esetében a vezetési- és pihenőidő betartásával kapcsolatos hiányosság került megállapításra, ebből egy járművezető részére kényszerpihenő letöltését kellett elrendelni. A vezetési- és pihenőidő betartása szempontjából ellenőrzött járművezetők száma: 19, munkanapok száma: 481.


Az ellenőrzési akció során 19 tengelysúly mérés lett végrehajtva, melyből 2 jármű túlsúlyosnak bizonyult. Az egyik jármű a megengedett 40 tonna értéket jelentősen túllépve (55 t) próbált közlekedni, természetesen engedély nélkül.

Az ellenőrzésben résztvevő hatóságok találati listáján szerepelt még engedély nélküli vezetés, lejárt műszaki érvényességgel és lejárt zöld kártyával közlekedés, csempészett cigaretta lefoglalás és emiatti jármű lefoglalás, valamint elfogtak egy körözött személyt is.