Megvan a visegrádi ámokfutó?

2008.07.03. 17:08
180 hozzászólás

Az internet nagy dolog, hiába. Motoros testvérünk is találkozott potenciális gyilkosommal, akiről tegnapi posztomban számoltam be. A kapcsolódó részlet:

Leértem a Dunához, fújtam egyet, a MOL kútnál megnéztem a guminyomást, hátha 3,5 van benne, mert olyannak érződik. Csak 2,6 volt, leengedtem 2,4-re, attól már pszichésen is kevesebbet pattog. Aztán indultam vissza, és valahol középtájt, ahol meredeken emelkedik az erdő az út fölött kétoldalt, egyszerre csak nagyon sok volt a tempó szemből egy világoszöld Fiestának.

Ilyenkor érdemes megjegyezni a rendszámot, hogy mielőtt a kiérkező mentők megállapítják halálunkat, megtalálják görcsbe ránduló ujjainkkal még utolsó erőnkkel a porba kaparva.

Ez most annyira gyorsan történt, és annyira megijedtem, hogy szélre húzódás közben csak a betűk voltak meg, és pár másodperc múlva az asszociációs kulcs is: KJT, azaz Kovács János Tévedett.

És most a levél, mely bőven tartalmaz akciódús elemeket:

Szia Robi!

"Velem tankoltál együtt" a MOL kútnál. A Fiesta rendszáma KZT-xxx. (ezt én töröltem ki - wr)

Nekiment egy Audi-snak is, aki megállított és én mondtam neki, hogy megnézem Esztergom irányába... A második faluban (Pilismarót) be is értem, a Duna felé kanyarodott le a boltnál.

Visszamentem a parkolóhoz, ahol megbeszéltük az Audi-sal, hogy találkozunk 20p múlva, de nem volt ott 10-15p után se. Neki a tükrét vitte le. Egy ősz fejű banya vezetett szerintem, mellette egy fiatalabb pasi ült.

Üdv,
KZ

Felhívtam rendőrségi forrásomat, mi van ilyenkor.

1. Én nem ugrálhatok, mert ha csak nincs egy hosszú féknyomom, két állítás áll egymással szemben, és a fiestás akár még azt is megteheti, hogy feljelent engem, hogy átmentem az ő sávjába. Mint ahogy persze nem mentem, de ez így már bizonyíthatatlan.

2. Az audis már ugrálhat, ő fel is jelentheti, alapban rongálásért, illetve mivel mindkét autó mozgásban volt, ez már közúti veszélyeztetés, ilyenkor aztán jöhet a szabálysértési eljárás.

3. Csak ehhez az audisnak kéne előkerülni, és elmondani, hogy ugyebár az ő húszezres tükre időközben már százezer forintba kerül.

4. A vezetésre szervileg alkalmatlan papák-mamák alkalmasságát Magyarországon senki nem vizsgálja, utólag sem. A jó nyilván az volna, hogy igazságügyi szakértő kivinné a mamát egy versenypályára, aztán megnéznék, alkalmas-e a vezetésre. Ilyen nálunk nincs, tudtával máshol se.

5. (Ezt már én mondom) Mindnyájan tudjuk, a körzeti orvos milyen könnyen nyilvánít bárkit alkalmasnak. (nagyon gyakran) Mindnyájan tudjuk, milyen ritkán vesznek elő körzeti orvost balesetet okozó vezető alkalmasnak nyilvánítása miatt (soha). És milyen gyakran vonja be műszaki vizsga állomás engedélyét a Nemzeti Közlekedési Hatóság, ha veszélyes, vagy durván környezetszennyező autó közlekedik a közúton. (Még nem hallottam ilyenről.)

Azt persze a tegnapi posztból ki is felejtettem, hogy mielőtt publikáltam volna, jöttem befelé a szerkesztőségbe a Váci úton, és a Duna Plaza után nem sokkal, ahol 2x3 sáv van, egy járókeretes néni szaladt át előttem.

Megőrült a világ, vagy legalábbis a nénik. Kéne nekik egy pályanap, azt hiszem.