Magyarország legnagyobb Scion-találkozója

2008.07.05. 06:37
73 hozzászólás

Alig múlt hat, csöng a telefon. Tóth Tamás, alias Lapát: Nincs kedvetek kijönni a Kerepesi úti McDonaldhoz a szokásos Toyotás összejövetelre? Ott lesz három Scion xB. Háát, mondom, holnap megyünk a 3. Országos  Márkafüggetlen Autóstalálkozóra Szegedre, meg ugye nemsokára fürdetni kell a Bödönöket, nem ígérem.

Rövid családi tanács, mérlegelünk. A gyerekek úgyis szemétkednek mostanában, nem akar egyik sem aludni, van, hogy tízkor még mindkettő kacagva ugrál. Hadd szokják. Fürdessünk korábban, és menjünk ki, nézzük meg.


A városon átsuhanunk, igazi nyár esti forgalom. Már a parkolóban áll Lapát fehér-fekete autója és egy rozsdabarna. Alig parkolunk le, egy ezüst is érkezik. A rozsdabarna belsejét már ismerem, amikor a flokkolásról szóló cikket írtam, pont akkor fújták. Az autó tulajdonosa, Heni elmondta, a nővérének most készül egy másik xB, Gergő ezüst autója pedig csak kispados játékos, ő hétköznap inkább másik autóval jár.


Mivel egy Suzuki szorult az autók közé, kicsit átálltunk, így könnyebb fotózni is.

Nézegettem az autókat, hát mit mondjak, hozzájuk képest a miénk rendesen le van strapálva. Mit tegyünk, munkaautónak használjuk.  Amikor elkezd villogni a szerviz lámpa, akkor eszmélek,  megint leszaladt 10000 kilométer.  Az első szpojler megjárta a hadak útját, utoljára valamelyik budai földúton vertem le. A belső optikáról az ikrek gondoskodnak, próbálják a nyál és ételmaradék nehezen oldható elegyével vidámabbá tenni. 
 
A többiek talán kicsit többet foglalkoznak a géppel, mindegyiken nagy kerék, belül gondos muzsika van. Az ezüst teljes csomagtartóját kitölti egy mélynyomó, Lapát beépített pécéjéről pedig már tettünk említést az xB cikkben. Heni elmondja, a Tipóval jobban szeretett járni, mert ezt nagyon félti. Gergő autóját is megkulcsozták már egyszer. Szerencsére nekem eddig még nem volt ilyen tapasztalatom, én a kötelező javításokkal megvagyok. Ma is a Saab-szerelőmnél cseréltünk olajat és ékszíjakat. A Yaris alkatrészek jók hozzá, csak meg kell találni a megfelelőt. Gyári ékszíj volt rajta, Gyuri, a szerelő folyamatosan szidta  a japán-kínaiakat, úgy meg volt húzva minden csavar.


A buliról gyorsan el kell jönnünk, a gyerekek fáradtak, meg az idő is lehűlt. Indulás előtt egy gyors telefonszámcsere, mert Heni édesapjának lehet, hogy van olyan műanyag alkatrésze, amit én szerencsésen elhagytam az alsó hűtőrácsból.

10:15-re a gyerekek már ágyban vannak, de Huba nem akar aludni. Felzaklatta Magyarország legnagyobb Scion-találkozója.