Nyeremény Corsa egy ezresért

2008.07.14. 11:57
24 hozzászólás

2001-ben az egyik Saab-találkozón lehetőségünk volt arra, hogy az egyik szerviz támogatásával kivigyünk egy autót, és mindenki azt vett ki belőle, amit akart. Szedd magad Saab. A dolog érdekessége, hogy a hamutál és a váltógomb azonnal eltűnt, de az igazi értékek, mint például a bemelegedésszabályzó benne maradt. Mindenesetre jó móka volt, sokan boldogan tértek haza egy ajtókárpit-bolhával zsebükben.

Valahogy ez jutott eszembe, amikor a 3. Országos Autósklub Találkozón megláttam az Magyar Opel Tulajdonosok Egyesületének tombola Corsáját.

A srácok láttak egy eladó, külsőleg szép, 1992-es  Opel Corsa Cityt 1,2 literes motorral. Ideális nyeremény egyesületük hatodik születésnapjára.  Persze, ha már nyeremény, legyen valóban jó állapotban, így pillanatok alatt belenyomtak még 150 ezer forintot. De most legalább minden rendben, lelkiismeret furdalás nélkül át lehet adni a győztesnek, nehogy a nyeremény elpusztuljon hazafelé menet. A sorsolás augusztus 23-án lesz a IV. Blitz Weekenden, Balatonszemesen.

A tombola jegy ára 1000 forint. Eddig kb. 60-an jelentkeztek, úgyhogy nagy nyereség nem lesz az biztos. Elsősorban a klub népszerűsítése a cél, és ez erre nagyszerű ötlet.

Persze a győztesnek kell állni a járulékos költségeket, az átírás és a biztosítás díját. Egy ilyen kicsi autó esetében ez még nem vész. Elnézést, de megint eszembe jutott egy történet. A tavalyi év végén a téli Saab találkozón az egyik, több éve Saab nélküli klubtagunk kapott az egyik szerelőtől egy régi ötajtós 900-ast. Kint állt az utcán már rég, de a szerelő életre keltette volna. El is mentek megnézni. Az ajándékozott srác, sokáig mustrálta az autót és húzta a száját, hogy kicsit rohad a sárvédőív, meg belül is lóg a kárpit, neki meg elegáns ügyfeleket kéne hurcolászni. De majd még átgondolja. Ott állt még egy hónapot az autó, aztán elbontottuk.  Elsőre indult, az utolsó útra lábán ment el. Sajnáltam nagyon.

Talán, ha mi is nyereményt csináltunk volna belőle, akkor jobban megbecsülik. Remélem a Corsának jobb sorsa lesz, örülnék, ha érkezne visszajelzés, kihez került.