Ideürítem a telefonomat

2008.07.15. 15:30
54 hozzászólás

 

Olyan telefonom van, ami olcsó, masszív, jó nagy gombok vannak a jó nagy kijelzője alatt, ismeri a Bluetooth-t és Nokia, mert ennek a menürendszerével barátkoztam meg a mobiltelefónia kiépülésének évei során. Nem volt kritérium a vásárlásnál a kamera, de miután az előző telefonom tavaly nyáron kiesett a robogóm kesztyűtartójából az M1-esen, gyorsan kellett új, és csak fényképezőgépes kütyü szerepelt a szolgáltatóm akciós listáján. 1,3 millió pixel, gyalázatos képminőség.

De ha már van, néha elkattintom. Néha pedig le is mentem a fotókat maszatos pixelkupacokat, és megnézem őket. Most is eljött az idő. Az erdélyi szalamandra, egyik gyerekem tolja a másikat egy bevásárlókocsiban, nagyobbik lányom forgó hattyún a búcsúba' jellegű képek mellett akadt pár közlekedési témájú is, íme.

1, Zöld mezőgazdasági jármű visz kék mezőgazdasági járművet

A világ leggyorsabb járműve, a zöld Ifa (mert mindig ő van a sor elején) ezúttal még lassabban halad egy mellékúton, mert hátára kapott egy kékre mázolt MTZ-t. A traktort rendkívül biztonságosan rögzítették, mert két, névjegykártya szélességű gurtnival is ki volt pányvázva, nyilván képtelenség, hogy lecsússzon, leforduljon a platóról egy kanyarban fékezésnél, ugye.

2, Olcsó kisiskolás poén egy vectrás kárára

Van-e annál viccesebb dolog hat-hétévesen, ha hangosan kimondjuk, vagy leírva látjuk a kaki, pisi, fütyi, punci szavakat? Van, ha leírva látjuk azokat. Ez a szegény opeles nem tehet róla, de mégiscsak a HERE szót viseli autóján elöl-hátul.

3. Égszínkék 127-es az autópályán

Az M1-M7 kivezetőjén hasított ez a múltszilánk a minap, apa kocsit hajtott, mellette ült vigyorgó kisfia. Sosem bírtam megérteni, mi visz valakit arra, hogy ritka, nagy, erős, legendás öreg autók helyett egy valamikori olcsó tömegmodellt hozzon időt, pénzt nem kímélve olyan csodásan ragyogó, gyári állapotra, mint amilyen ez a Fiat is, de ha nem lennének ilyen lelkes őrültek, sokkal szegényebb lenne a világ. Használja sokáig OT-s rendszámú, minősített veterán 127-esét a tulaj egészséggel!

4. Megpihenni az út mellett

Az Egyes út Herceghalom és Biatorbágy közti pihenőjénél található ez a szép, puha, polgári fotöly. Ki rakta oda, mikor, miért, nem tudom, de ez a legeredetibb útmenti szemetelés, amit valaha láttam életemben.

5. Ghost Rider a Váci úton

Ezt ma reggel lőttem befelé jövet. Rendszám nélkül, rettentő hangos kipufogóval, a sávokban összevissza cikázva tépett ez a lelkes quados. Nem sikerült megfejtenem, min ül, de a gyorsulásból ítélve, meg ahogy eltépett a hetven-nyolcvannal guruló tesztmerci mellett, nem ötven köbcis gyerekquad volt. Rendőr persze sehol, ők nyilván sokkal veszélyesebb közlekedési szabálysértőkre vadásztak  valamelyik sztráda fölötti felüljáróról.

6. Az út a cél

Der Weg ist das Ziel, mondja a büszke, valószínűleg az öreg AX-szel egyidős matrica a hátsó szélvédőn. Mi más is viselhetné annyi joggal ezt a filozófiai kinyilatkoztatást, mint egy 52 lóerős, 1,4 literes szívódízel AX!