Bizonyos dolgok el is készülnek

2008.07.20. 08:33
13 hozzászólás

 

Utolsó utaim egyikét tettem a feledhetetlen, felülmúlhatatlan és egyedülálló Yamaha XJR 1300-zal, történetesen Székesfehérvárra, hogy elhozzam az olajleválasztót Ákostól. A bicskei benzinkútnál tankoltam, mert az XJR-nek van egy idegesítő tulajdonsága: borzalmasan tud hisztizni, ha már csak három liter benzin van benne. És egy modern injektoros motor nem úgy hallgat el, mint egy békebeli porlasztós, hogy öhö-öhö, menés, öhö-öhö, még egy kis menés. Aztán lassan a halálba köhécseli magát.

Az injektoros XJR viszont egyik pillanatban megy, a másikban nem. Egyszer a piros lámpánál, a városban már eljátszotta velem, és nem akartam, hogy országúton is imígy mókázzon, ezért már akkor kiálltam tankolni, amikor még simán odaértem volna Fehérvárra, meg talán vissza Pestre is annyi benzinnel.

A kúton pedig Sütő Csabával és három barátjával találkoztam, szépen megpakolt motorokkal. Épp mennek Normandiába, mert ott állítólag jó az idő, szép a tenger, aztán visszafelé a Loire völgye. Csaba ugye a Gigamachine Choppers főnöke, szoktak nyerni motorépítő versenyeket, meg kevés tematikus lap van, amiben ne az ő motorjaik volnának. Úgyhogy néztem is, mivel van. Egy tök egyszerű chopper Harleyval.

-Haló! És a tűzijáték?!
-A tűzijáték a megélhetés. Ez meg a saját motorom. Egyébként ez az, amit még együtt kezdtünk építeni, a műsorban.

Hát, nem ismertem volna rá, de úgy tűnik, végül az egyszerű chopper irányba ment a gép a lowrider és bobber irányzatok helyett. Egyébként szép, csak biztos hogy nem ezt szúrnám ki egy motorostalálkozón, hogy anyám, ez aztán a bravúros építés.