Rejtély az Autobahnon

2008.09.26. 14:18
42 hozzászólás


Újabb saját készítésű kémfotót kaptunk egy Németországban dolgozó olvasónktól, aki Frankfurt mellett utazott az A3-as autópályán egy Golffal, amikor 200 körüli tempóval elhúzott mellette a képeken látható erősen elmaszkírozott próbakocsi. Az ilyenkor szokásos kvízkérdéssel fordult hozzánk: mi van a képen?

A fotó készítője szerint lehet Mercedes – az autópályán egy SL volt a hátvéd – de akár BMW is. Mi úgy sejtjük, az előbbi, méghozzá alighanem a Mercedes CLK utódja. Az autóról eddig csak annyit mondtak a Mercedesnél a ConceptFASCINATION tanulmány előzetese kapcsán, hogy a most futó CLK-val szemben nem a C osztály, hanem az E osztály alkatrészei köré épül majd, így nagyobb is lesz, mint az elődje, és az elnevezése is változik. Várhatóan E Coupéként mutatják be, a négyajtós E osztály bemutatója után, 2009 vége felé.

A képeken nem látszik túl sok részlet, néhány jellegzetes Mercedeses dizájn-fogáson kívül, amilyen az erőteljes ívű tető vagy a rövid első és hosszú hátsó túlnyúlás, de a hátsó kerekek környéke gyanús: olyan, mintha a kupé is viselné a ConceptFASCINATION szokatlanul bátor hátsó domborításait. Mit gondolnak, szép lesz?