Beállt Budapest közúti forgalma

2009.06.29. 15:10
234 hozzászólás


Budapest, 2009. június 29., hétfő (MTI) - Beállt a közúti forgalom Budapesten hétfő délután; az összes főbb közlekedési útvonalon dugók alakultak ki - tájékoztatta a Fővinform az MTI-t. A belváros főbb útvonalain, a Váci, az Andrássy, a Kerepesi és a Rákóczi úton, valamint kiskörút és a nagykörúton, valamint a Hungária körúton is áll a forgalom, és nagyon lassú a haladás az autópályákról bevezető útszakaszokon is - mondta Zdroba Gyula ügyeletes.

"Az egész város egy nagy dugó" - közölte, hozzátéve: a Duna áradása miatti rakpartlezárások, valamint az V. kerületi Kecskeméti utca lezárása miatt alakultak ki a torlódások, bár a hétfői napon egyébként is a szokásosnál nagyobb szokott lenni a forgalom.
Arról Zdroba Gyula nem tudott információval szolgálni, hogy mikorra mérséklődhet a dugó a fővárosban. Mint mondta: már nincs olyan, hogy délelőtti és délutáni csúcsforgalom, szinte állandó lett a dugó.
Erős János, a BKV fődiszpécsere arról tájékoztatott, hogy a 8-as, a 15-ös, a 83-as trolipótló, valamint a 86-os buszok a dugó miatt mintegy negyedórát késnek.

Kollégánk Nyegleo reggel másfél óra alatt járta meg Kispestről a XI. Kerületi Dorottya udvarig (Peugeot Hungária), pedig ismeri a pályát és mindenféle egérutakkal is próbálkozott.

Tóth Zoltán ugyancsak reggel Budafokról indult újpesti szerkesztőségünkbe. A Budafokin már látszott, hogy beállt a Petőfi-híd, átmenekült a Lágymányosi-hídra, onnan próbálkozott a Hungária körúttal, de az is végig állt. Ezért elindult kifelé a Kerepesi út-Fogarasi út-Vezér út-Szentmihályi út kerülőn, úgy jött át az újpesti városközponthoz. Közben látta az M3-as bevezetőt és a 3-as bevezetőt: ameddig a szem ellátott, befelé minden állt. (Egyébként a pesti alsó rakparton szokott jönni, de az ugye most nincs.)

Hírszerkesztőnk, Assur ugyancsak Budafokról jött. Nem számolt a lezárt rakparttal, ezért a Petőfi-hídon átkelt Pestre a Nagycsarnokig, akkor jött rá, hogy hibázott, és fél órás kerülővel vergődött vissza a BAH-csomópontig. Attól kezdve már valahogy lehetett közlekedni.

Vályi „Omm” Pista Pozsonyból szerencsésebb volt. Érd környékén ugyan állítólag felborult egy utánfutó, és ez blokkolta a bevezető forgalmat egészen Martonvásár térségéig, de ő egyenesen a szerkesztőségbe jött Érd helyett (ott lakik jelenleg) és a szokásos, 45 perces klasszikus reggeli dugón kívül nem tapasztalt mást. Akik tehát a baleseten kívül voltak, azok megszívták, Pista ellenben vígan és lazán beért a hétindító értekezletre.

Papp Tibi Persterzsébetről jött, és régi tapasztalatai alapján nem ment be a városba, nem volt kedve Zuglóban se pöcsölni, ezért azt csinálta, hogy M0, Auchan, káposztásmegyeri leágazáson be, és ott aztán már ember nem volt, mert mindenki az M5-ösön állt. És egy pillanatra megint átsuhant a fején, hogy vajon ki volt az a fasz, aki az M0 forgalmát ráterelte az M5-ösre, mert az is végig állt befelé.

Bende Tibor ügyvezető Pátyról nem tapasztalt semmi különöset, a Budakeszi úton a tűzoltóságnál csatornát újítanak fel, ezért eggyel korábban kellett balra kanyarodnia a Pannónia Filmstúdió után.