Ágyúgolyó Futam 2010 - péntek

2010.08.28. 10:00
1 hozzászólás

Már ettünk is. Terülj-terülj asztalkám volt, kólával, mint tegnap este is. Most oldalt fekve, hasunkat a lepedőre lógatva próbáljuk pontosan felidézni a tegnapi nap eseményeit. Ráadásul hamarosan újra nekifutunk, elnehezedett testtel.

A rajtról megemlékeztünk már. Azt is érintettük, hogy a verseny sztoriját képező képregény szerint egy fiatal kutató feltalált valami über-naftát, amit a csúf, gonosz Hókuszpók arab sejk megbízásából egy fehér furgonos brigád elrabolt.

1. A sejk

Csak annyit tennék hozzá, hogy mi indultunk elsőnek, mi kaptuk meg először a feladatot. Ez volt az:

Informátorunk jelentése szerint a megfigyelt alany legözelebbi felbukkanási helye egy puszta, a dunamenti síkság, a Dunha-Tisza közének homokhátsága és a Bácskai Löszhát által határolt terület, hol sok a homok, s ott a kertben a halászat sem ritka.

Utasítom az egységeket, hogy azonnal keressék meg, és foglalják el megfigyelési pontjaikat a fent említett területen!

Illetve volt ott még valami, amit elfelejtettünk megemlíteni...

Az akció hívószáma: 31-1137-35

Ahha, utólag már mi is okosak vagyunk. Az egész humbug, afféle kódolt üzenet. Kell nekünk a harmincegyedik, a tizenegyedik, a harminchetedik és harmincötödik szó.

Homok - puszta - halász - kert

Mi persze elmentünk Soltvadkertre, pedig csak Homokpusztán kellett volna megkeresni a Halászkert csárdát, vagy miaszöszt. Meglett, meglett, csak addigra beszedtünk 110km hátrányt. Nem nagy gáz, volt, aki Bajára ment...

A Halászkertben egy arab sejk várt minket, feltett egy egyszerű kérdést, aztán odaadta a következő checkpointra utaló borítékot. Ja, meg egy dominót. Eltettük, jó lesz későbbre.

2. A Fal

A második feladat szerint: 05.26 + amit a madarak csinálnak + ás, a Varga tanya és a Vásártér között kell a gyepen át megközelíteni a feladatot.

Első tippünk volt, hogy május 26 nyilván hétvége, ezért szabad, tehát Szabad-száll-ás. Megnéztük, szerda. Telefonos segítség: Gábor kollégám azonnal köpte, hogy ez Fülöp névnap, irány tehát Fülöpszállás. A túlvégen focipálya, előtte autó, benne üvölt a Pink Floyd-tól a Fal. A pálya túlvégén meg egy fal.

Rajta hét A4 méretű lap, zagyva szövegekkel, kevert betűtípussal. Afrika... álomkór... ellenszer... vizsgálja meg a településen... hatósági jármű, miegymás. Hosszas gondolkodás után bementünk a faluba, ahol az első tábla szerint a rendőrség 50 méterre. Ott viszont rögtön ült egy rakás fiatal gyerek, meg egy pár nyugdíjas. Akkor kérdezünk.

- Sziasztok srácok, nem volt itt egy pár autó sok matricával?
- De.
- És nem tudjátok, merre mentek?
- De, Cecére.

Baaaaazzz, Cece... Mindegy, legalább gyorsak voltunk :)

3. Hatósági jármű

Cece közepén egy amerikai rendőrautó, reklámozandó a V8 vendéglőt. Akkor oda bemegyünk. A helység TELI rendszámtáblával, és egy telefonszámot kell összerakni, plusz venni BÁRMIT, erre finoman noszogatnak. Egy pohár ásványvízért cserébe kapunk egy szalvétát, amin GPS-koordináták vannak, az ember pólóján pedig tükörírással egy telefonszám. Felhívjuk, Kovácsné. Ejjj, elírtuk. Vissza, ja, nem kilences, hatos. Csalóka ez visszafelé... Újabb próba, valamilyen Kft, semmit sem tud. Jaaa, hogy hátul meg nem hatos, kilences? Harmadik próba, nem létező szám. Mindegy, eltettük későbbre, még jól jöhet. Naviba koordináták, nagyjából 34 kilométer, olyan fél óra út. Megyünk.

5. Tamási

Hát itt kimaradt egy lépés. A megadott koordinátákon egy csomó matricás autót találtunk, de semmi érdekeset. Egy Trabant mellett üldögélő helybélit kérdezgettünk, egyedüliként. Azt mondta, volt már itt ilyen autó, az elment a Spar előtti telefonhoz. Na, akkor mi is.

A telefonfülkében találtunk egy cetlit felragasztva, Ágyúgolyó Futam-eblémával, és egy telefonszámmal. Felhívtuk, és valami ilyesmi hangzott el:

- Megmondom, ahová menni kell: Gödre. 90 perc alatt kell odaérnetek. Tíz perc múlva hívjatok újabb utasításokért.

Valahogy furcsa volt a mondat, így nem indultunk el azonnal a Dunakanyar felé. A naviban és a Guglimapszon egyszerre keresgéltünk: rémlett, hogy van valami hasonló nevű település. Igen, Gödre. Mármint ez a neve, ragozás nélkül, és kényelmesen egy órás út.

Ahha, itt az átverés. Tíz perccel később, az újabb telefonnál csak ennyi volt a kérdés: melyik megye felé tartotok?

Tehát Putgarden nem Puttgarden, és Göd nem Gödre...

6. Gödre

Nem volt nehéz dolgunk, a főút melletti focipályán virítottak a Red Bullos autók. Három kérdésre kellett felelnünk a továbbhaladáshoz:

- Melyik magyar sportoló csatlakozott mostanában a Red Bull csapatához? (Kovacsevics Fruzsina talán?)

- Ki nyerte a londoni valamilyen versenyt (nem emlékszem)

- Ki nyerte az F-1 Magyar Nagydíjat (Mark Webber)

Persze csak az utolsó ment fejből, a többit a kézben léő okostelefonon böngészve lehetett megválaszolni.

A három helyes válasz után egy jó étvágyat-kívánságot kaptunk, irány a hotel...

7. Balatonlelle

Huszonhetediknek értünk be... Sajnos idefelé beestünk a horrorisztikus balatoni viharba, így fel kellett ponyváznunk, ezalatt legalább nyolc autó előzött meg...

 

Ez van. Most rajtolunk a mai napi etapon, hamarosan jövünk.


Nagyobb térképre váltás