Mindjárt itt van anyák napja, akciós a láncfűrész

2011.05.01. 08:43
19 hozzászólás

Anyám sose volt egyszerű, mindig a család fekete bárányának számított. Traktorra is csak azért nem lett jogsija, mert kitalálta az akkori vezetés, hogy nőknek nem lehet.

Kertészként dolgozott, így gyerekkorom tetemes részét töltöttem temetőkben, sírok közt játszva, miközben ők egyelték a növényeket.

Hogy mi köze ennek a Totalcarhoz? Csak annyi, hogy nemrégen egy bevásárló túrán, az egyik barkácsáruház kertészeti osztályán egyszer csak kijelentette, hogy ez nekem kell. Nézem, hát a láncfűrészek előtt cövekelt le, és egy kompakt gépet szuggerált. Olyan kis nőies modellt (oldalt láthatjuk, Angélának is milyen jól áll), rövid lappal. A legközelebbi ünnepre legyek oly jó, és ajándékozzam meg egy ilyennel. Nézem mi a legközelebbi ünnep, hát úgy néz ki, anyák napja - amire tehát láncfűrészt kapott drága anyám. Bár már van egy elektromos, de sajnos a kertben korlátozottan lehet használni, hacsak nem kötünk utána egy aggregátort, vagy egy baromi hosszú hosszabbítót.

Technikailag alsó kategóriás, kompakt darab, 25,4 köbcentis, 900 watt teljesítménnyel, 30-as Oregon-lappal, mint általában az olcsó modellek. Egyébként kis keresgélés után megtaláltam az eredeti, magyar felirat nélküli változatot is. A hét végén megjáratom a kertben, kiderül mit tud.

Végül a kéziszerszámok tiszteletére szóljon a kedvenc Satisfaction klipem, Jerri Byrne, Thekla Roth, Natasha Mealey és Lena Frank művésznők segítségével.