A kamionos srác nősül?!

2011.07.21. 17:00
26 hozzászólás

Valójában nem tudom, hogy kamionozással keresi-e a pénzét az a fiatalember/fiatalasszony, aki most megnősült/férjhez ment*, de valószínűleg igen. De minimum jó haverjai a kamionosok.

Szatmárnémetiben van egy fura szokás. Az úgynevezett Zsidó korzón – nem tudom, mi lehet a rendes neve – minden valamire való esküvő közönsége megjelenik. A korzó tulajdonképpen egy hatalmas, négyszögletű tér, a közepén parkkal, ahol remek fotókat lehet csinálni. Épp ezért megjelenik a lakodalmas menet autókkal, aztán megállnak és jöhet a fotózkodás, videózás.

kamionesk2

Már ettől is vicces egy szombat délután, mert ha már retorzió nélkül lehet nyomkodni a dudát, mindegyik lakodalmas menet megtesz pár kört a tér körül. Egy idő után persze elkezdenek egymásba folyni a konvojok, ember legyen a talpán, aki követni tudja, melyik feldíszített Logant vagy Cielót kövesse. Asszem, amikor a parkban sétáltunk, minimum négy menyasszonyt láttunk. Figyelembe véve, hogy szokás pénteken, sőt vasárnap is lagzit tartani, komoly konjunktúrája lehet a házasságnak. Mondjuk, csinosak is arrafelé a lányok, én csak tudom.

Hát, ebben a katyvaszban vágott rendet egy menet, amely egy viszonylag szokványos sztreccslimóval indított, de utána megérkezett három fehér Actros és egy Magnum nyerges is. Valószínűleg a fehér alapszín miatt lehettek a díszítéseik feketék, mert határozottan nem temetési menet volt. Gondolom, a násznépnek sem okozott gondot, hogy ne csapódjanak a szomszédos lakodalom kocsisorához. Ha így nézzük, szinte praktikus pár vontatót is rendszerbe állítani. Mindenkinek csak ajánlani tudom, már csak az audiovizuális élmény kedvéért is:

*Nem kívánt törlendő