Beszéljen hozzád a Nissan Leaf!

2011.09.28. 17:40
20 hozzászólás

A Leaf, ugye, egy teljesen elektromos, környezetkímélőnek kikiáltott villanyautó. Elméletileg mi is megtudjuk hamarosan, mennyire jelent alternatívát a belsőégésű motorral szerelt autókhoz képest. Illúzióink persze nincsenek, de azért beleástuk magunkat a témába.

Tudják önök, hogy külön, választható hangokkal jelzi, ha beindítottuk a motort? Csak hogy tudatában legyünk ennek, hiszen hallani nem halljuk. Tessék, ilyen - mindenféle - tinglitanglira képes a Leaf:

Nissan LEAF Start-Up Sounds by NissanUSA

De miért, és egyáltalán ki, hozta ki ezt a rendszert anélkül az alapvető lehetőség nélkül, hogy saját magunk töltsünk fel hangokat a rendszerbe? Micsoda marketingrés maradt itt üresen! Külön az indexhangot, a beindítást, a be nem kapcsolt övekre figyelmeztető jelzést, mindent. Mennyire lenne kevésbé balesetveszélyes, ha indítás után - egy álmos reggelen - rögtön felébrednénk, nem félig kómásan hajtanánk ki a többiek közé. Beülünk a Leafünkbe, megnyomjuk a gombot s lőn:

Cannibal by Vályi István

És ha már halk villanyautó, akkor dudaszó helyett lehetne egy ilyen figyelmeztető üvöltés, mondjuk Ahmed, a halott terrorista hangján.

Ahmed - I kill you by tolllas

Vagy a lazább és kötetlenebb hangulatot megalapozó kis klasszikus sample, ha netán kedvünk támad elnyomni egy spanglit a haverokkal és szellőztetés gyanánt kinyitjuk az ajtókat.

Troy by Vályi István

Hülyeséget mondott a navi és emiatt letértünk az általa kijelölt útvonalról? Büntessük magunkat Arnolddal a Commandóból.

Commando - Arnold says by Vályi István

A felkapcsolt fényszórókra mi is figyelmeztethetne jobban, mint a Black Flag Rise above-ja?

BF-Rise Above by Vályi István

És ha netán az embertelen üzemanyagárak, a benzin hiánya vagy a sötétzöld főnökünk juttatott minket villanyautó-sorsra, ha szenvedünk minden reggel és visszasírjuk a robbanómotoros időket, akkor itt a megoldás.

Zztop - V8 lovin' by Vályi István

Persze a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen, de vajon ki lesz az első, aki meghekkeli ezeket a rendszereket, hogy végre egy lépéssel közelebb kerülhessünk a kusztomizáláshoz és kilépjünk az idióta cserélhető műanyagbetét-illatpatron-kárpitminta háromszögből?