Olajban úszó rendőrök, Porschékkal

2012.01.01. 12:11
52 hozzászólás


Alig pár napja futotta körbe a világot az alábbi kis videó, amely december 18-án készült Katarban. Államünnep ez a nap, ekkor alapította meg Sejk Jassim Bin Mohammad Bin Thani Katar Államát. A kicsi, 10 360 négyzetkilométeres ország kőolajban gazdag, az életszínvonal magas. (Bevételeink után pl. nem kell adózni.) Ezért talán nem is véletlen, hogy az egy főre eső erős és gyors luxusautók száma is meghaladja a máshol megszokott szintet, márpedig amilyen autópark, olyan rendőrség, hiszen a törvénynek követnie, sőt, megelőznie kell a bűnt.

Ehhez pedig kellően alkalmasnak tűnik ez a pár Porsche Panamera és Cayenne, valamint a V8-as LanCruiserek, melyek ilyen szép, libasorban demonstrálják a kis arab ország gazdagságát.


Az igazsághoz azért az is hozzátartozik, hogy Katar a Volkswagen Csoport és a Porsche egyik főrészvényese (17 százalékkal), bár tavaly novemberben állítólag eladtak belőle valamennyit. Szerintem a magyar rendőrök sem sértődnének meg, ha az öregecske Audi TT vagy a mára már kicsit kehes Mondeo ST-k helyett kapnának egy-egy Panamerát. (Tényleg, melyik a hazai leggyorsabb rendőrautó?)
(via autoblog)