Gratulálok az időzítéshez!

2012.07.20. 11:22
89 hozzászólás

Boldogan indultam reggel Csepelről, hiszen hosszú hónapok után éppen ma került vissza a kilakatolt BMW-m a garázsomba. Ez a ritka csúcspontok egyike az autófelújításnál, amikor kész a lemezmunka, és még elégedettek is vagyunk vele. Annyira feldobott, hadd spoilerezzek még gyorsan egyet egy rémes minőségű fotóval, mielőtt rátérnék arra, mivel sikerült mégis felbaszni az agyam ma délelőtt.

P1120832

Lecsapom a garázsajtót, hajózok az óbudai szerkesztőség felé a szigetről, mikor hirtelen eszembe jut, nem lesz jó a budai rakpart, mert le van zárva. Ki is táblázták szépen a Lágymányosi Rákóczi híd előtt, nehogy valaki elfelejtse. Két hétig nem lehet használni északi irányban. Üsse kő, akkor maradok Pesten, úgysincs nagy forgalom ilyenkor nyáron.

P1120835

Kevéssel a Lánchíd alatt állt be a pesti alsó rakpart, de ott nagyon. Nem mértem, de minimum negyed órát araszoltam a Parlament előtt. Elég idő arra, hogy visszaemlékezzek, igen, már feltűnt a múlt héten, amikor dél felé mentem, hogy itt is lezárták az észak felé tartó sávot. Fel kell kanyarodni pár száz méterre a felső rakpartra, ami éppen elég egy fél kilométeres dugó előállításához. Nem szoktam magam fölöslegesen felhúzni, de a gondolkodás hiánya ilyenkor fáj.

P1120837

Oké, ez egy két hónapos projekt, biztos elengedhetetlen a támfal felújítása. Nyilván halaszthatatlan volt a budai oldalon végzett kéthetes munka is. De könyörgöm, legalább annyi esze legyen valakinek, hogy ne egy irányban zárják le egyszerre mindkét oldalt. Így bármilyen tájékozott valaki, délről érkezve legfeljebb annyit tehet, hogy elindul Pesten, átdöcög a Lánchídon, majd Budán talán már lehajthat az alsó rakpartra a Margit híd környékén. Vagy Pesten kerül egyet a Parlament körül. Vagy Budán végigaraszol a Műegyetem előtt, hogy a Clark Ádám tér előtt felhízlalódott dugóba álljon be.

P1120839

Ha már nem lehet egymáshoz hangolni a lezárások időzítését, legalább a lezárás irányát kellett volna helyesen megválasztani. Ha Pesten dél felé lehet akadálytalanul közlekedni, Budán talán az észak felé menő forgalmat kellett volna átengedni. Nem kell ehhez nagydoktori.