Zácskóóó! Te átkozott szabotőőőr!

2012.07.31. 18:30
132 hozzászólás

Komoly szakemberek megannyi folyamatábrát rajzoltak. Fogytak a flipchart oldalai. A hetvenöt oldalas prezentáció képe egyre fakult, ahogy a projektor közelített a végelgyengülés felé. Az exceltáblák kifogytak az oszlopokból. De mindez nem számít, itt kérem projektterv van!

DSCF9598

A terv meghatározó része, hogy Zách Jóemberem Dániel, Csikós Marvin Zsolt, Piros Vállalatijogász Ádám és Göbölyös Sosemleszkészabogaram Zsolt robogóval vág neki az útnak, dacolva a hirtelen hangulatváltásairól elhíresült magyar nyár és a robogógyártás tervezetlen avultatása által felvonultatott elemekkel. A Perkupa or bust 2k12 projektterv rögtön itt megdőlt. A nap hétágra sütött, a forgalom gyér volt, a konvoj ötven százalékát kiadó Vespák pedig nem hogy nem robbantak le, de még egy fránya olajcseppel sem jelölték meg az útvonal egy szabadon választott pontját. A Surreal Scooters robogós banda legnagyobb kalandja Ózdon történt: negyvenöt percet kellett várniuk a sztrapacskára, mert a vendéglátóipari egység élelmiszer-logisztikai menedzserének elmondása szerint frissen készült. Röviden: Pesten felszálltak a robogókra, Perkupán meg leszálltak. Ennyi!

A piros sarokból induló Cougar is felrúgta a papírformát. A västerås-i Power big meet felhozómeccset kihagyva rögtön a sokkal rangosabb Perkupa or bust 2k12 címmérkőzésen lépett szorítóba Winkler autója. Az ilyenkor szinte kötelező "elindulunk, lerohadunk, posztokat írunk, trollokat irtunk" helyett a túrát szinte zökkenőmentesen teljesítette az öreg amerikai autó. Bár ez a példás eredmény megfosztotta a trollokat a legszebb örömtől, vigasztalásul annyit, hogy hazafelé elment a töltés...de aztán visszajött. Röviden: Winkler Pesten beszállt, Perkupán meg kiszállt. Ennyi!

A szervezők által tavaly beharangozott PerCupa Open szinkronúszó kupa is elmaradt. A legtöbb feltétel pedig adott volt: a csomagtartókban rejlő rozsdás kombinált fogók megfeleltek orrcsipesznek, a kűrök zenéjét Totalcar Fülharmonikusok szolgáltatták volna, de a nevezéshez elegendő szőrös hát nem jött össze. Helyette a megannyi víziatléta a műugrás füvön nekifutós változatával szórakoztatta a nagyérdeműt. Röviden: műúszás helyett műugrás. Ennyi!

Bónuszként pedig pénteken éjfélkor kezdetét vette a Fecskések-Alsógatyások örökrangadó (vigyázat, trágár szavak, meztelen férfitestek!), ami egy teljes órán át tartott. Ezt (megbízható forrásból informálódva) a fecskések nyerték 2:1-re, de csak azért, mert az alsógatyások tisztelték a bátorságot, hogy négyen kiállnak hat ellen. Majd éjszakai fürdőzés, szinkronfingás? Megvolt!

Fecskések kontra Alsógatyások. Éjféli rangadó

A hivatali óráikat Totalcar-cikkekel kitöltő törzsolvasók étkeztetésére a szervezők a 3.8 Michelin-csillagos séfet, a boronatárcsa Gordon Ramsay-jét, Tie-t kérték fel. Sajnos a kárpátok Adam Savage-e egyéb elfoglaltságok miatt nem tudta betömni az éhezők száját. Főztjét egy sor kulináris különlegesség pótolta, kezdve a házigazdák mostanra legendás káposztalevesével. Emellett akadt kellően csípős paprikás krumpli, Pacal a'la Smart-guru, index-közeli szarvasmáj-pástétom és almáspite, szalonna és kolbászsütés, valamint reggelire Becsületesnepper húszkilós über-dinnyéje. Röviden: Tie boronatárcsája helyett minden más. Ennyi!

Ők szépen viselkedtek

A tervezési fázis legidőigényesebb része a beharangozott koncert megszervezése volt. Az Index szerkesztőségében szinte naponta csendült fel egy-egy Eros Ramazotti vagy Deák Bill klasszikus, és bár a munkafolyamat komoly erőket emésztett fel, mégis megérte, hisz szívmelengető volt ahogy más rovatok szerzői időről időre jöttek a Totalcar-sarokba, rajongásukat bizonyítandó "Mi itt dolgoznánk!" felkiáltással. Bár a koncert nem maradt el, sőt lehetne akár koncertturné is, ahogy a fedett étkező-sörpad-tűzrakó-háromszögben lépett fel különböző időpontokban a zenekar, de így sem volt a terveknek megfelelő az előadássorozat. Volt ugyanis egy nagy hiányzó, Zách "Danny Love" Dániel. A szerkesztőség aranytorkú közéleti pörölykalapácsának zenei és szakmai maximalizmusa nem engedtette meg vele, hogy mindössze félig begyakorolt számokkal rontsák a méltán híres Totalcar Szalonzenekar nemzetközi megítélését. Öröm az ürömben, hogy így viszont a közönséget megörvendeztette Winkler "Ennyi" Róbert és Zách "Átkozott szabotőr" Dániel egy rögtönzött tragikomikus dialóg-esttel, kölcsönösen dicsérve a másik bátorságát és felkészültségét, így adva betekintést a szerkesztőségi padtársak mindennapjaiba. Röviden: Zacsi énekel helyett Zacsi beszél. Ennyi!

Szintén tervben volt a kellemes hangulat, helyette viszont a felszabadult jókedv határozta meg a hétvégét. De az öncélú dáridó helyett a játszva tanulás jegyében múlatták az időt a résztvevők. Az internetet alapjaiban megrengető Égéstér stábja, mely múltkor a Winkleri Egypercessel alkotott maradandót, a helyszínen vette fel következő műsorát, ahol Motordoktor, Becsületesnepper, Smartguru és a Palóc Reménység fejtette ki nézeteit a tervezett avultatás szentséges misztériumáról. Emellett lezajlott a slusszkulcsok kötelezős cserekereskedelme, mindenki kipróbálta a másikét, vagy egyszerűen csak mustrálta például a gyárinál is szebb BMW 1602 Touringot, a ponyvatetős Swiftet vagy éppen egy café racert. Nyegleo, Koncz Jani és Pickapu rögtönzött egy pickup minitalálkozót a szalmabálák közt, míg a különböző Ducatik és Simsonok egymást harsogták túl. A rendezvény fényét tovább emelte Sipos úr és Telós Bandi, akik egy régi Ford Transit mentőautóval hozták Péter Annát és Ducatiját. De ugyanúgy ott volt Bende Ikszem Tibby, Papp Tibi, meg persze ifjabb és idősebb Karotta, valamint Karottáné.

Felvétel Dokival és Guruval, valamint nepperrel. Fullextrás adás lett

De ők mind mit sem érnének, a Perkupa or bust 2k12 projekt értelmetlen lenne azok nélkül, akik a Totalcart valóban naggyá teszik: a hű olvasók! Azok az emberek, akik állandó figyelmükkel, tudásukkal, lelkesedésükkel, dicséreteikkel és kritikáikkal visznek minket előre. Köszönjük, hogy megismerhettünk titeket! Köszönjük, hogy ott voltatok! Ti vagytok az igazi Belsőség!

Köszönjük házigazdáinknak, a Fenyő Vendégház hiperkedves üzemeltetőinek a türelmet, a pazar vendéglátást, a lányoknak a finomságot és a rendet. Jövőre irány az Őrség, már ki is van tippelve a helyszín. Tópart, faházak, jó lesz! (-omm-)

IMG 1132 resize

A képekért köszönet: Biker Kolee, Hofi, Mihály Iván, Petneházy Sanyi, Pickanyu.