A legjobb magyar autósfilmet vetítjük!

2012.09.18. 20:14
36 hozzászólás

Nem állítanám, hogy eseménytelenül telt ez az év. Rézmányival Kaliforniában jártunk, annyi dolgot láttunk, átéltünk, hogy azóta is folyamatosan jönnek belőlünk a sztorik. Voltunk garázsokban, műhelyekben, beszélgettünk Jay Lenoval. De mindezekkel együtt is az volt az év eseménye, hogy felidéztük a Dögkeselyű hangulatát, és beszélgethettünk Cserhalmi Györggyel a filmről.

Akkor, a MANDA és az Indexvideó együttműködésének köszönhetően az Indán egy hétig bárki ingyenesen megnézhette az 1982-ben bemutatott krimit. Ez jó. De sosem lesz olyan jó, mint rendes filmvásznon látni a régi képkockákat. Mert egy ilyen filmet moziban kell látni, sósperecet ropogtatni. De csak miután a jegyüzérektől sikerült az utolsó két jegyet aranyárban megvenni.

Nyilvános telefon. Itt még tényleg tárcsázni kellett, kétforintossal működött

Mi viszont még ezt is tudjuk űberelni. Jegyüzérek nem lesznek, a perecben sem vagyok biztos, de egy ilyen kultikus autós filmet autósmoziban megnézni, az mindennél jobb. Az eddigi két vetítés, amin az Autóversenyzők, illetve A kenguru szalagjait fűzte be a mozigépész, mind megtapasztalhattuk, hogy fergeteges hangulata van az eseménynek.

Nem, ezek nem kályhák, hanem a két vetítőgép

Vetítés előtt az emberek egymást köszöntik, autókat mustrálnak, sztoriznak. Mindenki átveheti a jegy mellé járó Totalcar ajándékot, sőt, a filmek által megidézett kor hangulatához illően jár egy zseniálisan jó hagymás-zsíroskenyér is. Akkor sincs baj, ha a csajoddal jössz, neki is jut a lilahagymás kalóriabombából. Persze ha inkább pattogatott kukoricára, rántott húsos zsömlére, csokira vágynál, ott a büfé, éhen senki nem maradt, a kiszolgálás és az árak barátságosak.

Zsíroskenyér, lilahagyma, kockás abrosz

Gyertek minél többen, hozzátok el a féltve őrzött Zsigulikat, Moszkvicsokat, Volgákat, Zaporozseceket is, de ha csak egy Sokol rádióval idézitek meg a múltat, az is jó – különösen azért, mert a film hangját rádión is lehet hallani. Persze ha nem nyugati normásították anno a Sokolt, a 102,1 MHz nem jön be rajta, de sebaj, a helyszínen hangszórókból is hallható a gumicsikorgás.

Dani fogadta a vendégeket, a jegy mellé járó ajándékot is ő adta át

Ha hűvös lesz, hozzatok egy pokrócot magatokkal, de mindenképpen gyertek el, mert olyat láthattok majd, amit eddig még soha. Ugyanis nem csak a film és a nézők autói fognak múltat idézni, mi is igyekszünk hozzátenni a magunkét a hangulathoz. Tehát hiányzás csak igazolt esetben fogadható el!

Tökéletes az illúzió

Hogy hol is van ez a bitang jó rendezvény? Nem nehéz megtalálni, a Fővárosi Autópiac területén üzemel a Fővárosi autósmozi, ide gyertek. Akinek nincs autója, kéredzkedjen be valakihez, ezen nem múlhat a móka. Sőt, kempingszékből, nyugágyból, motor vagy bicikli nyergéből is lehet mozizni, kinek hogy tetszik. 20:00-kor kapunyitás, vetítés 21.00-tól


Nagyobb térképre váltás

 

Tehát péntek, szeptember 21, 21:00 Totalcar autósmozi, DÖGKESELYŰ!

moziheader.jpg