Megint gigadugó. Mikor, ha nem most?

2013.09.02. 20:14
218 hozzászólás

Budapest csodás város. Szó szerint, mert itt olyan csodák történnek, mint kevés más helyen. A gázvezetékek pont olyankor szorulnak cserére, mikor az összes városlakó visszaér a nyaralásból, elkezd megint munkába járni, meg gyerekeket iskolába szállítani. A gázvezeték tehet mindenről, mert az kizárt, hogy ezt a munkálatot előre tervezték volna. Hiszen ki ülne az irodájában, nézegetné a naptárat, hogy megtalálja az év egyik legalkalmatlanabb időszakát: ez az, gyerekek így tudjuk a legtöbb ember életét megkeseríteni.

RKkrt6

És már csak azért is kizárt, hogy előretervezett karbantartásról lenne szó, mert akkor EGÉSZ BIZTOSAN küldtek volna egy sajtóközleményt az ország legolvasottabb, ezért legtöbb emberhez eljutó autós magazinjához (is). Egy rövid közleményt, térképrészlettel, magyarázattal, alternatív menekülő útvonalak leírásával, satöbbi. Hiszen minden felelős és felelősséggel bíró illetékes célja az lenne, hogy a kedves polgárokat (úgynevezett ügyfelek, illetve adófizetők, akiknek a pénzén rendelik meg az ilyen munkálatokat) megfelelően tájékoztassák, és a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzák nekik.

De mi nem kaptunk ilyen közleményt, ezért meg vagyok róla győződve, hogy hirtelen támadt üzemzavar lehet csak az oka, hogy gyakorlatilag közlekedhetetlenné vált a Róbert Károly körút mindkét oldala. Több helyen is feltúrták az utat, két sávot is lezártak. Délelőtt Buda felé botrányos a közlekedés, délután a másik oldalon áll be a forgalom. Ma reggel és délelőtt az M3 bevezető szakaszán is kilométeres dugót okoztak a lezárások, ezzel pokollá téve több ezer munkába igyekvő ember életét.

RKkrt2

De ez biztosan nem lesz már így sokáig, hiszen a felkészült felelősök gyorsan megoldják a problémát. Hiszen nem arról van szó, hogy napok óta fel van bontva az út, és hetekig fog tartani a munka, ezért még terelővonalakat is festettek az útra. Nem tudtak készülni a dologra, de valahogy segítenek normalizálni a helyzetet. Ugye, megoldják? Ugye?!

UPDATE: A kétsávos lezárást a Róbert Károly körúton mára, szeptember harmadikára, elbontották, de az Árpád-hídnál pesti felhajtója előtt, még mindig le van zárva egy sáv.