Karácsonyi Hiéna 2013: Könnyen kezdünk

2013.12.19. 13:57
37 hozzászólás


Indulunk. Kezdődik az őrület, a Totalcar Karácsonyi Hiéna 2013, amire rengetegen vártak már. Talán egy kicsivel kevesebb konccal, mint legutóbb, de panaszra semmi ok, mert a Mohó Hiéna minőséggel kompenzálja a mennyiséget. Mostantól kezdve egészen december 30-ig jelennek meg itt a marható koncok egy-egy kérdés vagy feladat mögé bújtatva. Nem mondjuk meg, mikor és milyen ütemben, de érdemes lesz figyelni, nem semmi cuccokat hörcsögöltünk idén is össze. Élőállattól-álcázott kofferig, elektromos kütyütől-Michelisz Norbival való versenyzésig: lesz itt minden.

És nem lesz könnyű, ezt a rutinosok tudják, az elsőáldozók készüljenek fel rá. Ez a mostani, az első kérdés igazából egy bemelegítő kis csuklógyakorlat. A nyeremény pedig egy csomag és tartalma, amit egy keddi nap estéjén a lakásajtóm előtt találtam, oda tette le a postás.

IMG 8406

Az Infinititől kaptam és óvatosan nyitottam ki, mert nem voltam éppen azon a véleményen, amit szerettek volna az Infiniti Q50 kapcsán hallani. Ez még akármi is lehet, a japán amúgy sem egy könnyen megbocsájtó nép.

IMG 8407

A végén persze jót kacagtam, mert tényleg poén és a kis cetlit elolvasva azonnal vágtam, miről is van szó. Az Ininiti szerint a steer by wire-rendszer legalább annyira forradalmasítja az autóipart, mint annak idején a CD-lemez a zeneipart. Az analógot váltja a digitális megoldás, kazettát és bakelitlemezt a CD.

IMG 8408

Ha ezek tudnák, hogy annak idején a 90 perces FE-Maxellt másfél perc alatt tekertem át a csehszlovák töltőtollal... (Ne tévessze meg önöket az üres rekesz, oda volt kihúzva a szalag, amit naná, hogy feltekertem.) Mindegy is, a csomag rossz helyre jött, mert nálam jobban talán csak Winkler szereti a hanglemez telt, testes és komplex hangzását, a Black Sabbath Paranoid című lemeze (bolgár kiadás csak sajna, ami egy fokkal jobb, mint a másfél kilós szovjet, de nem annyira tiszta, mint az eredeti, brit) ereklyéim között az egyik legféltettebb. Egyszóval nem vagyok egy CD-s srác, ennek ellenére nem élek a múltban, csupán a számomra fontos értékeihez ragaszkodom.

sabbath

Szóval ennyi, hogy mi van rajta, nem tudom, de ön megtudhatja, ha válaszol erre a két - igazán könnyű - kérdésecskére.

1. Milyen legendás gitáron játssza Tony Iommi a 2005-ös Ozzfesten a War Pigs című dalt? (Ahol az eredeti felállásban játszik a heavy metal feltalálója, a Black Sabbath.) Pontos típust kérek.

2. Milyen nadrág van Bill Wardon ugyanezen a koncerten? (Minél pontosabb leírásra van szükség, ami csak megállapítható.)

Az első helyes megfejtő kapja a misztikus hangfelvételt.