2014.02.07. 17:27
37 hozzászólás

Szeretem a Vimeót. Talán a legjobb videomegosztó. Nem butítja le a minőséget, nem fagy le, nincs tele reklámmal, nincsenek letiltva a zenék a jogdíjak miatt. Emellett számomra külön öröm, mivel a léghűtéses Volkswagenekre gerjedek, hogy rengeteg a Low n' Slow típusú videó. Rozsdás Patinás öreg autók, csupán néhány centire az aszfalttól, szép képek, jó vágások.

Low n' Slow - A Beetle Film from BrooksFILMS on Vimeo.

Mielőtt még mindenki vadul nekiállna kommentelni, hogy mekkora céltalan hülyeség az ilyen mértékű ültetés, megjegyezném, hogy ez is csak egyfajta agymenés, mint a bungee-jumping, vagy a sörösdoboz-gyűjtés. A maga nemében művészet. És persze verseny, hogy ki tudja lejjebb tenni az autót. A műfaj egyik legerősebb képviselője a belga Radikalbugz csapat.

Talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy Bogarak radikális ültetése a fő profiljuk. Cégérük a híres, lepattant 1953-as fekete ovál Bogár, keskenyített első futóművel, fekete Fuchs felniken, airride-dal. Becenevén a Bad Ass Oval.

Radikalbugz tv : 53' Bad Ass Oval from Kris B. on Vimeo.

Bár a profilba nem illik bele, hiszen nem léghűtéses, de még csak nem is Volkswagen, csináltak egy fecskefarkú Chevrolet Biscayne-t is a srácok, persze airride-al. Stílusos, az vitathatatlan.

Radikalbugz TV : 59' Chevy Biscayne from Kris B. on Vimeo

A RadikalbugzTV videóit a Kris B. nevű felhasználó csinálja. A csatornáján szétnézve rengeteg más autós videó is van. Kris B. nem beszűkült VW fan, a japán autós Kamikaze Garage kisfilmjeit is az ő nevéhez fűződnek. A tematika azonos a bogarasokhoz: lassan, alacsonyan krúzolni egy vagány, porba ültetett autóval, mint ez a Datsun 240Z is.

Datsun 240 Z by Kamikaze garage from Kris B. on Vimeo.