Ekkorát esni mással nem lehet. De túlélni sem.

2014.11.28. 17:56
14 hozzászólás

Oké, nem mai anyag, de okkal került be a Minden idők legdurvább versenybalesetei válogatásba Diumar Bueno 2012-es balesete. Tudjátok, a Fórmula Truck az a brazil versenysorozat, ahol az 1200-1300 lóerős gépek sebessége nincs 160 km/órára korlátozva, mint Európában (illetve csak a pálya egy pontján kell erre a sebességre lassítaniuk). Elég látványos, bár tény, hogy amikor 185-ös tempónál elmegy a fék, akkor sok esélyed nincsen. Diumar túlélte, bár mindkét lába és jobb karja eltörött. Nagyon nem lettünk volna a helyében arra a pár másodpercre.

Mondjuk Dilmar nem tud kicsit esni, hiszen két évvel korábban is úgy akadt össze Bruno Junqueirával, hogy ihajj. Junqueira neve ismerősen csenghet, a tehetséges srác Mark Webber előtt nyerte meg a Formula 3000 bajnokságot, volt Forma-1-es tesztpilóta és évekig a Champ Car élvonalában autózott. Úgy látszik, végül a kellő mennyiségű adrenalint itt találta meg.

Jól mutatja a versenykamion-kabin elképesztő masszivitását, hogy Diumar sértetlenül kiszáll a leszakadt bódéból, majd miután kiszedik Junqueirát a felborult gépből, vállon veregetik egymást, elvégre csak amolyan versenybaleset volt.

Csak a lépték egy kicsit más. Ez sem nyugdíjasoknak való sorozat, az hétszentség.