Ki lesz a jobb sofőr: a férfi vagy a nő?

2014.12.05. 11:26
44 hozzászólás

DSC 2875

Tények?
- állítólag a nők egyszerre több dologra is oda tudnak figyelni, mint a férfiak, ellenben kevésbé koncentráltak, ami logikus, hiszen több felé oszlik a figyelmük.
- állítólag az ázsiai ladyboyok már olyan szintre fejlesztették magukat (illetve őket az orvostudomány), hogy már csak akkor derül ki a dolog, miután fizettünk. Vagy akkor sem.
- a korral exponenciálisan csökken a teljesítőképesség, kopik a tudás, de mégis, mennyire? Lehet ezt mérni?
- mennyire predesztinál minket az alkatunk és mennyire hiszünk annak, amit a szemünk lát?
- lehet-e a valóságban csontot törni ököllel vagy csak a hollywood-i filmekben? Ha igen, akkor mi a fontosabb, az erő vagy a technika? Hegyomlásnyi ember vagy olyan, aki tudja, hogyan kell ütni?

Itt volt az ideje egy kis tévhit-oszlatásnak és tanulásnak. Az ember-ember összehasonlítás egy remek epizód lett, rengeteget szórakoztunk és ha nem is a létező legtudományosabb módszerrel, de megmutattuk, mennyire igazak/hamisak a tévhitek.

Objektívek akartunk lenni, amennyire csak lehet, amikor arra kerestük a választ, hogy akkor a nők a jobb sofőrök vagy a férfiak? Ki tud jobban alkalmazkodni az ismeretlenhez? Kinek jobb a helyzetfelismerő-képessége? És egyáltalán: lehet itt objektívnek lenni? Megpróbáltuk, amennyire csak lehet.

Összeszedtünk egy csapat fiatalt. Nagyon fiatalok, jogosítványuk nincs és nem is vezettek soha, semmit. Kivittük őket egy biztonságos helyre, csapatokra osztottuk és egy olyan gépbe ültettük őket, amelyben még biztosan soha nem ültek és amely tökéletesen új volt számukra: egy Bobcatbe. Kiagyaltunk egy – számukra – meglehetősen nehéz feladatsort, ahol bizony minden képességükre szükség volt: a térlátásra, a gyors és helyes döntéshozásra, kéz-láb koordinált munkájára és a pontosságra, valamint a józan ítélőképességre. A végén a stopper mindent elmondott, meg is lepődtünk meg nem is.

DSC 2832

És ez még csak a műsor egy kicsi része, hiszen hiánypótló módon mutatjuk be a jellegzetes, férfi és nő közötti különbségeket, hogy a legközelebbi thaiföldi nyaralás ne süljön el balul, megnézzük, mennyire vagyunk képesek tanulni és fejlődni alig 20 perc alatt és szétverünk egy fél disznót (sponsored by hentes).

Ja, még valami: egy igazi sport-legendával dolgoztunk, ami hatalmas megtiszteltetés volt. Aki felismeri és tudja, ki ő és micsoda nagy király, annak jár a piros pont. Ráadásul egy abszolút értelemben is szórakoztató, a viccet értő, pozitív ember. De vajon mennyire kopott meg a tudása az évek alatt?

DSC 2754

Brutális biológia I./2, holnap, azaz december 6.-án, 16.00-tól a Spektrum TV-n! Dőljön hátra, tetszeni fog!