Egy nagyon gyors mosás lesz

2015.01.17. 12:49
31 hozzászólás

Sacramento, Kalifornia. A Quick Quack Car Wash egyik helyi kirendeltségénél (csak Sacramentóban kilenc gyorsmosójuk van) a 94 éves sofőr összehozta a világ tán leggyorsabb autómosását. Állítása szerint, miután befizetett a kiválasztott mosóprogramra, elindult a kocsijával, de egyszerűen nem tudta levenni a lábát a gázpedálról. Nagyjából hetvennel száguldott végig a forgó mosókefék közt, a mosóból kihajtva az egyik porszívózó állás oszlopának hajtva állt meg. Nem csoda, a Quick Quacknál minden mosás után ingyenes a porszívózás, én sem hagytam volna ki a lehetőséget.

Ha már a mosóban keletkezett vagy százezer dollárnyi kár, igazán megérdemelnek egy kis ingyen hírverést, még ha mi, magyarok nem is fogunk tudni élni a klassz lehetőséggel, de érdemes megnézni a Quick Quack árlistáját - én legalábbis megdöbbentem.

Mosó ár
A korlátlan havi bérletek árait nézzék

Ha leszámítjuk, hogy tisztességes autóbuzi nem viszi a kocsiját gépi mosóba (mert nem tesz jót a fényezésnek), bolond, aki nem tiszta kocsival közlekedik a jenkiknél. Nem is a hét dolláros alap mosás, vagy a tizenhét dolláros fullszerviz (és igen, mindegyikhez, még a legolcsóbbhoz is jár az ingyenes porszívózás lehetősége) az, ami megdöbbentő, hanem a havi, korlátlan mennyiségű mosásra szóló bérlet, ami 15 és 30 dollár között mozog. Kicsivel több mint két mosás áráért egész hónapban, bármikor lecsutakolják a kocsit. Ha ez nem jó biznisz, akkor mi? És sejthető, hogy a mosónak is jó, csak nem olyan hülyék, hogy magukkal babráljanak ki. Vajon nálunk mikor találkozunk az első kétezerötszáz forintos havi bérlettel?