Pörög az Opel-buli

2015.05.16. 15:50
3 hozzászólás

Opelék megint kitettek magukért, volt is rá okuk. Előzetesen vagy húszezren regisztráltak, és az időjárás is tökéletes, nem hagyhatják unatkozni ezt a sok népet.

004

 

Idén először a rendőrök-mentők-tűzoltók programjait megfejelték a honvédség járműveivel is, fürtökben lógnak a kölykök a páncélosokon - de csak azok, akik nem játszanak rendőröset az Astrákban és nyomkodják megszállottan a sziréna gombját.

013


Itt van az Opel nagyjából teljes kínálata, mindenbe be lehet ülni, meg lehet tapogatni, de ha valakinek csak olthatatlan fotózkodhatnékja van az Opel Adam Rocks mellett pózolva, hát az sem fog üres memóriakártyával hazamenni.

005


Az Opel-klubok lelkes tagjai is izomból pózolnak, van OPC-sor, veteránok, meg persze az elengedhetetlen tuning- és sport autók. A régi Opelekben kevésbé jártas nézőt komoly feladat elé állíthatja pár gép, igaz, az, aki erről a képről nem mondja meg, milyen típus a kiindulási alap, és mire akar hasonlítani, annak azonnal be kell vonni az autóbuzi-igazolványát.

007


Ez a láthatósági sárga Omega viszont nem olyan elterjedt faragási alap, hogy szálasra szakadt ékszíjjal kelljen megkorbácsolni azt, aki üveges szemmel maga elé bámulva próbálja értelmezni az ötméteres, kétajtós driftgép látványát. Imádom, az A Omega formája egyébként is régi kedvencem.

008


Programból annyira nincs hiány, hogy kizártnak tartom, hogy az összes ugrálóvár, az emelőkosaras tűzoltóautó és a bemutatók mind beleférnek a családi programba. Amit viszont semmiképpen nem szabad szerintem kihagyni, az az Opel-LEGO. Bárki összerakhat egy szentgotthárdi fa motorblokkot - ezeken tanulnak be a motorgyár szakemberei. De lehet igazi hengerfejet csavarozni, meg a fene tudja még milyen kreatív feladatok vannak, volt, amit a sok érdeklődőtől nem is láttam.

002


A buli még bőven tart, akinek nincs még délutáni programja, álljon irányba, a Hungaroringen mindenkit várnak, este hatig még a pályaprogramok is tartanak.  Folyamatosan dübörögnek a koncertek, aki nem akar lemaradni az Irie Maffiáról, annak még egy kis tötyögés is belefér, ők este hatkor lépnek fel, fél nyolcig lehet pörögni a színpad előtt.  Ugye, mindenkinek megvan, hogy ez az egész buli, benne az összes programmal ingyenes?