2015.12.26. 14:44
12 hozzászólás

Kétségtelen, hogy a pickupozás nem a kislányok műfaja. Igaz, ma már érintőképernyőtől ülésfűtésig mindent lehet rendelni beléjük, de a laprugós hátsó futómű derékszaggató pattogása a legtöbb modellnél megmaradt. A pickupokat egyszerűen nem a műkörmös-szoli viszonylatra találták ki, tetőig összesarazva, minimum egy rotakapával a platón mutatnak jól. Nehéz megszabadulni egy ilyennel a trágyaszagtól, akárhogy is nézzük.

Az Axiálnál sem a körömlakkszárító a főprofil, bár váltig állítják, hogy csavartól repülőgépig minden megtalálható a boltjukban. Azért náluk is otthonosabban mozog az ember gumicsizmában, mint tűsarkúban, hiszen ők nem titkoltan a mezőgazdaságot látják el gépekkel. Tőlük egy naptárt, a napjainkban pickupjairól ismert Isuzutól pedig egy D-Max makettet mart el a Mohó Hiéna, de egy műveletlen jobbágy kedvéért nem engedi ki karmai közül a koncot.

Aki meg szeretné szerezni, bizonyítsa be, hogy kultúrlény. Verset kell írni az Isuzu pickuphoz vagy az egyik általunk is tesztelt mezőgazdasági géphez, esetleg mindkettőhöz egyszerre. Minimum négy, maximum tizennégy soros pályaműveket várunk ide a kommentdobozba. Egy haiku kevés lesz, de egy szonett még pont belefér. A határidő december 27. 20:00, de a zsűri kér egy kis türelmet a megalapozott szakmai kiértékeléshez. Idén még győztest hirdetünk, ígérjük.

Az idei karácsonyi hiénákat – köztük a még futó és a már lezárt feladványokat  itt találod egy helyre gyűjtve.