Búcsúzik a General Motors

2016.04.25. 14:43
8 hozzászólás

A Little Red Corvette az 1999 című 1983-ban megjelent remek album egyik nagy slágere volt. Az 57 évesen elhunyt zseni annak idején egy éjszakai lemezfelvétel után rakta össze fejben egy rózsaszín Ford Edsel hátsó ülésén szunyókálva, amikor Lisa Coleman - aki a Revolution néven futó kísérőzenekar remek billentyűse volt - hazafelé vitte. Valamit ő jegyzett meg a szövegből, valamit Prince és másnap fel is vették a dalt. A General Motorsnál pedig azt vették észre, hogy hirtelen megugrottak a Corvette-eladások, pirosban.

Little Red Corvette
Baby, you're much too fast
Little Red Corvette
Need to find a love that's gonna last, hey hey.

Prince pár nappal ezelőtti váratlan halála után pedig ezzel a minimalista, ám mégis megható és méltó módon búcsúztak tőle. Ráadásul a hirdetés az amerikai piacon nyomtatott formában is megjelent és jó, ha tudjuk, hogy odaát a nyomtatott reklám még mindig őrzi erőteljesebb, fajsúlyosabb, komolyabb jellegét, mint a digitális, szóval nem kis dolog az, hogy a USA Today, Detroit News/Free Press, Los Angeles Times, Minneapolis Star Tribune és a The New York Times oldalain is ugyanazon a napon, egész oldalon köszöntek el a halhatatlan típussal a halhatatlan művésztől.

A remek és szépen kivitelezett ötlet a Commonwealth/McCann ügynökséget dicséri. Respect, így kell ezt!

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.