2016.05.17. 16:59
14 hozzászólás

Én speciel öklömnyi jegekre, masszív hóviharra számítottam. Hiszen nálunk is családilag alátámasztott népi megfigyelés: ha kocsit mosol, zuhogni fog. Ha polírozol, jégeső lesz. Nagyapám volt, hogy száraz nyári időszakban megkérte apámat, mikor lementünk hozzá Csengődre a tanyára látogatóba, ugyan mossa már le a Daciát, de úgy alaposan, mert már jól jönne egy kis csapadék a szőlőnek. Bármennyire is ócska duma, ilyenkor legkésőbb másnap megérkeztek a sűrű felhők, apámon kívül mindenki örült.

Mivel a péntek estét a hófehér Sierra polírozásával és viaszolásával töltöttem, kész tényként kezeltem, hogy a X. Totalcar Parkoló Parádét minimum egy komoly és intenzív hózápor fogja megzavarni. Ehhez képest az a durván húszperces zuhé, amit ez egyik lombos fa alatt, piknikezéssel összekötve vészeltünk át (kösz, Gabi!), semmiség volt.

Parkoló Parádézni jó, és ezzel nem csak én vagyok így, hanem az a több száz igazi, megveszekedett, imádni való autóbuzi is, aki szintén letojta az esőfelhőket, és csak azért is eljött. Nekik köszönhetően megint egy klassz kis PP jött össze, volt minden, ahogy szokott – V8 rotyogás, turbós tüsszögés, elektronok hátán suhanás. Az esőnek hála a kölykök pocsolyáról pocsolyára ugrálhattak, tényleg egy szavunk nem lehetett, a hangulatnak egy kicsit sem ártott a zápor. Hiába, a Totalcar olvasóit nem olyan fából faragták, akik egy kis víztől megijednének.

Találkozunk a következő Parkoló Parádén, addig is lapozgassák Görgei Lilla és Rézmányi Balázs fotóit!

Hopp, időközben lett egy videó is KisKovitól: