2017.05.03. 16:38
9 hozzászólás

Ennél jobb kezdést nem is remélhettünk volna: rekordszámú autó érkezett az idei első Parkoló Parádéra, a Becsületesnepper előadása pedig illusztrációként szerepelhetne a szótárban a telt ház kifejezés mellett. Nem állunk meg ennyinél, májusban folytatjuk!

A lényeg továbbra is változatlan: tölts el egy délutánt jó fej emberek közt, kötetlen formában. Nem számít, milyen autóval jössz, márkafüggetlenül garantált a jó hangulat. Akinek ez önmagában nem lenne elég vonzó, azt a fogadóépületben várja a Totalcar Mesterkurzus második felvonása. Ezúttal kedvenc autódiagnosztánk tart előadást arról, arról, hogyan tesszük tönkre az autónkat és mondja el, miként előzhetnénk meg a katasztrófát. Beszélgetőpartnere Göbölyös Zsolt lesz, aki nemcsak lelkes hobbiautósként, de a gyártók és márkaszervizek nézőpontjából is jól ismeri a kegyetlen szervizszámlák, a várható élettartam világát, vagy éppen azt, hogy mi áll ezek hátterében.

tc pp14 apr22-71

Novoth Tibor élete az autófejlesztési baklövéseinek következményei közt zajlik és gyakran felteszi magának a kérdést: Miért halnak korán a mai autók? Kézbe veszi a lekokszolódott szelepet, küzd az olajsárral, elátkozza a hosszú olajcsere-intervallumokat, közli a rossz hírt az autó tulajdonosával és nekilát a kárelhárításnak. A kérdést a Novoth autószerviz ügyfeleinek is felteheti, hiszen sokan néhány év alatt kivégzik a motort, mert a legolcsóbb üzemanyagot töltik a tankba, nem figyelnek a fokozatos bemelegítésre, gyilkolják a kuplungot, vagy éppen nem hűtik vissza a turbót, amikor szükséges. Ingyenes előadása 16 órakor kezdődik a Hungexpo fogadóépületében.

A belépés ezúttal is ingyenes mindenkinek, még csak előzetes regisztrációra sincs szükség. Annyit kérünk, hogy töltsd le ezt a nyomtatható adattáblát, és tedd ki az autódra. Semmi sem kötelező, de hidd el, sokan fognak örülni neki. Ha pedig eladó autód van, egy külön placc áll rendelkezésedre, a Parádé Piacon ezzel az adattáblával hirdethetsz a legegyszerűbben. 

A legfontosabb infók tehát még egyszer: a 15. Parkoló Parádé jövő héten szombaton, azaz május 13-án 15 órakor nyitja meg kapuit a Hungexpón. Behajtás a Kerepesi út felől a IV-es, a Fehérvári út felől az V-ös kapun, zárás este hatkor. Addig is lehet cimbizni a Facebookon. Egyetlen kérésünk van: nincs gumiégetés, gyorsulgatás, driftelés sem a kapun belül, sem azon kívül. Nem akarunk fenyegetőzni vagy túlmagyarázni, de legyünk annyira kulturáltak, hogy ezt tiszteletben tartjuk!