Ilyen reklámot többet nem látsz

2017.09.08. 17:33
13 hozzászólás

Hatszor, vagy nyolcszor nyomtam meg az újrajátszást, és még most is csak a szememet dörzsölöm. Ilyen reklámot soha senki nem forgathatott. Ez csak egy vicc, az életben nem sugározták semmilyen tévécsatornán, nem ment mozifilmek előtt. Vagy tényleg az a helyzet, hogy régebben minden jobb volt? És menő autóhoz mertek forgatni belemenős szpotot?

Ha én lennék döntéshelyzetben, én sem mernék manapság egy ilyet bevállalni, de talán közel ötven évvel ezelőtt sem. Nem azért, mert majd mit szólnak a nagyseggű kispolgárok – akkoriban talán még nem ugrott volna a nyakamnak valamelyik ál-jogvédő, hogy szemérmetlen testszégyenítők vagyunk, a body shaming zászlóvivői.

Magyarázhattam volna, hogy nyugodtan bújjon ki mindenki a safe space-ből, ez a kocsi nem (csak) a mértéktelen Wurst és sör fogyasztás miatt nagyseggűeken nevet – aki túl magas, az sem fér be, ráadásul a nagyra nőtt embereknek szinte mindene nagyobb, mint az átlag, így a seggük is. Igaz, így meg azért perelnének be, mert kirekesztjük az Opel GT élvezetéből a túl nyúlánk embereket, amiért szégyelljük is magunkat, de nagyon. Mondjuk az is igaz, hogy ki az a hülye, aki jól felfogott üzleti érdekei ellenére is kijelenti valamiről, hogy áá, ez nem neked való, ne vedd meg? Hát már ezért sem merne senki ilyen reklámot forgatni.

opel gt nagysegg

Még akkor sem vállalná be senki, ha a végén még fel is hívjuk a kedves kuncsaftok figyelmét arra, hogy számtalan egyéb modellünk van, ami talán jobban passzol a menő sportkocsira vágyó polgárhoz. Meg amibe talán ő is jobban elfér. Kadett, Ascona, Rekord, Admiral, akármi. Ha sportosra vágyik, egy méretes Commodore, esetleg?

Jut eszembe, a napokban ment nagyot a neten a videó, amin kiskölykök Queen számokat hallgatnak, és azt láthatjuk, hogyan reagálnak Freddie Mercury hangjára, a Queen-számok sokszínűségére. És egyik-másik szám szövegére. Mert hát, hogy van az már, hogy nagyseggű csajokról énekeljenek? Ilyesmit nem illik.

Aztán most eszembe jutott, hogy van nekünk magyar nyelvű nótánk is, Hajós Andrásék énekelték meg az Emil Rulezzal a Nagy Fenekű Nők Napját:

 Kedves olvasók, nektek milyen autóba nem fért be a feneketek? Illetve melyik a kedvenc fenekekről szóló zenétek?