A világ leghülyébb szirénája pedig…

2018.01.20. 10:59
49 hozzászólás

Évekkel ezelőtt egy belsőkamerás felvételen néztem, hogyan próbál meg egy mentőautó a dugón keresztülvágva eljutni a beteghez (igen, néha szoktam ilyenekkel időt múlatni), megdöbbenten néztem a monitort. Mi van? Ez a sziréna lenne, amit épp hallok? Az nem lehet. Ettől nem kapod fel a fejedet, hogy hoppá, valakinek sietnie kell. Inkább azt nézed, hol jön a fagyi, vagy a mélyhűtött pizza. Sajnos azt a régi videót nem találtam meg, de erről beszélek:

Tényleg, olyan hangja van, mint valami játékautónak. Már az alap dallam is vihogásra késztet, de van egy lassú és egy gyors verziója, ezt váltogatták. Legszívesebben mind a kettőre, de különösen a gyorsra kezet-lábat lóbáló ovis táncba kezdenék. És hogy melyik országban vagyunk? Naná, hogy Hollandia. Ilyet csak valami füstös coffeeshopban révedve találhat ki az ember.

Mondjuk ahogy elnézem, manapság már normális, sziréna-szerű sziréna hangot használnak, szóval rájöhettek, hogy ez így nem az igazi. Pedig biztos működik, hiszen van benne mélyebb és magasabb tónus is - egész pontosan három, ezért is hívják ők drie-toonnak -, szerintem jól hallható, de az egész biztos, hogy kocsiban ülve előbb keresnék a látómezőmben vidáman fagylaltért futó ovisokat, mint szívrohamos beteggel kórházba siető mentőautót.

Amíg megfelelő videók után kutakodtam, találtam egy érdekes felvételt: egy magyar rendszámú, holland mentőautó siet Budapesten ugyanezzel a vicces szirénahanggal. Hogy igazán mókás legyen, a felvételt egy német sziréna-villogó megszállott csatornáján találtam. Hogy ez a mentőautó hogy kerülhetett ide?

Lehet hogy tévedek, nem is ez a holland a legfurcsább és te hallottál már ennél bizarrabb szirénahangot? Azt tudom, hogy a Family Guy Peterje szerint a franciák szirénája olyan, mint ha melegek csoportos örömszerzését hallaná az ember.

Ha tudsz ezeknél is furcsább, viccesebb, bizarrabb szirénahangot, osszad meg velünk kommentben!