BMW, bőrkesztyű - mi kell még a boldogsághoz?

2018.08.20. 07:53
27 hozzászólás

Nemrég egy rövid üzenet landolt a mailboxomban Lacitól. Viszonylag ritkán találkozunk, jellemzően autós rendezvényeken futunk össze. Olyankor persze mindketten rohanunk, mégis csak mondjuk és mondjuk egymásnak. Autókról, ötletekről. Pár éve egy reménytelenül szétütöttnek tűnő Ford Sierrával jöttek el a Faluvégi Farolásra, de például a tavalyi Hungaroring Classicon is egymásba botlottunk, egy-egy bazi nagy tükörreflexessel a nyakunkban.

Míg én fotóztam, addig Laci leginkább videóban utazott, és most is egy linket dobott át. A Peasantfilmsnél arra gondoltak, hogy afféle magyar Petrolicious-utánérzésként rövidfilmeket készítenek autókról, emberekről, történetekről, igényesen forgatva-vágva. Az első ilyen munkájuk a stancekraftos Krisztiánt és E28-as 5-ös BMW-jét mutatja be. Gyerekkori álom teljesült, amikor Krisz megvette a Cápát, amit aztán a saját ízléséhez igazított. Íme, a videó:

És ha már említettem a Stancekraftot: a kisfilmben is felbukkanó 120-as Škoda szó szerint egy bontószökevény, konkrétan patkánybélsárból kellett kivakarniuk a vásárlás után. Aztán rat stílusban megépítették - porig ültették, csináltak neki brutál kerékdőlést, rádobtak egy Yamaha FZR-kipufogódobot, és a nelásskirács sem maradhatott el.

Azt mondják, nem kellenek milliók ahhoz, hogy olyan autót építsünk, amelyre mindenki felkapja a fejét. Nem csak a levegőbe beszélnek: a Škoda már több nemzetközi kiállítást is megjárt. Nem azért, mert szimplán befizették a helyjegyet: hívták őket.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.