Ilyen, ha Lamborghini Urust akarsz, de RAV4-re van pénzed

2020.05.06. 18:38
0 hozzászólás

Az Albermo nevezetű tuningcégnek rejtély, honnan támadt az ötlete, hogy RAV4-eket próbáljanak Lamborghininek álcázni, mindenesetre megcsinálták, és nem is lett olyan rossz, mint elsőre gondolná az ember - írta a Carscoops.

A RAV4-ek kizárólag optikai tuningon esnek át, a cég nevet is adott a projektnek: XR51. A tuningnak több fokozata van, és egy Urus árához képest semmibe nem kerül. A bodykit legszembetűnőbb, egyben legjobban lamborghinis eleme a lökhárító, aminek minden egyes részét - légbeömlőt, rácsot, íveket - próbálták tökéletesen lemásolni. Sőt, a RAV4 orrában lévő, főként a jelvény mögött elhelyezett érzékelőknek is új búrát adtak, hogy még jobban hasonlítson az Urusra. Ez így nagyjából 420 ezer forintnak megfelelő japán valutába kerül, és külön is meg lehet venni, a szett többi része nélkül. 

Ezen kívül még két opciót kínál a cég, módosított hátsó lökhárítókat és oldalsó szoknyákat is lehet vásárolni tőlük. Ezek már kevésbé hasonlítanak, de azért itt is megtett mindent a japán cég - a hátsó lökhárító cseréje különösen nehéz lehetett a rengeteg szenzor miatt. Az autó hátuljának átalakítása átszámítva 235 ezer forintba kerül, a szoknyák pedig 48 ezerbe. Így nagyjából forintosítva 700 ezerből, plusz a RAV4  kilencmillió forintos alapárából bárki vehet egy majdnem Lamborghinit.